Eerlijkheid duurt het langst

Eerlijkheid duurt het langst, een spreekwoord wat je vast bekend in de oren klinkt. We hebben allemaal dingen die we liever geheim willen houden dan dat we die willen vertellen. Bij sommige dingen is dat ook niet erg, een geheimpje op zijn tijd kan prima. Toch zijn er velen van ons die met een groter geheim rond lopen, iets waar je je misschien voor schaamt, iets wat je niet durft te vertellen, maar waarvan je diep vanbinnen weet dat je het lang genoeg bij je gedragen hebt.

Teveel om alleen te dragen

Ik had dat namelijk ook. Ik liep al lang rond met iets wat veel te veel was om alleen te dragen. Ik schaamde me ervoor en was bang voor de reacties, waardoor ik het niet wilde vertellen. Uiteindelijk ben ik naar mijn ouders gestapt en heb ik het toch gedaan, dat is de beste keuze die ik heb kunnen maken.

Mensen om je heen

Ik wil je graag uitdagen. Misschien loop ergens wel mee rond. Een last waaronder je gebukt gaat, iets waar je mee worstelt. Iets wat je al veel te lang voor jezelf houdt. Wat ik persoonlijk heb geleerd is dat het de duivel is die je dingen influistert als ‘je mag het niet vertellen!’ ‘Je moet het alleen oplossen’ en ‘mensen zullen raar reageren’. Het doel van de duivel is om het voor jezelf te houden, om je daardoor kapot te maken. Maar Jezus zegt het tegenovergestelde. Jezus heeft ons juist andere mensen gegeven zodat we er voor elkaar kunnen zijn. Dus heb je het gevoel dat niemand jou gaat begrijpen, dat mensen je zullen afwijzen, uitlachen of niet meer willen zien? Dit zijn leugens van de duivel die ervoor zorgen dat jij het zelf moet oplossen, terwijl Jezus allemaal mensen om je heen heeft gezet die er voor jou willen zijn.

Delen

Ik moedig je aan om in gebed God te vragen om je kracht te geven om hetgeen te delen waar je mee zit. Dat Hij je de juiste persoon zult wijzen, of het nou een vriendin, leraar of ouder is, Jezus weet wat het beste voor je is. Hij zal je genoeg kracht geven op het moment dat je het wilt vertellen, je mag op Hem vertrouwen!

Draag jij een geheim met je mee? Durf jij het aan die aan iemand te vertellen?