Eerste hulp bij liefdesverdriet: maak een break up kit

‘Het is uit…’ Slechts drie woorden, maar met een pijnlijke boodschap. Valentijnsdag komt er weer aan, maar niet iedereen is altijd zo gelukkig in de liefde. Of je het nou zelf hebt uitgemaakt of niet, leuk is een voorbije relatie nooit. Wat moet je doen als je vriendin haar soulmate is kwijtgeraakt? En hoe kom jijzelf ooit nog de dagen door als jouw vriendje verdwenen is? In deze blog vind je iets praktisch om te doen. Of het nou voor jezelf is of voor je vriendin – maak een break up kit!

Foooooood

Mijn eerste associatie bij liefdesverdriet? Dat magische bruine spul, je weet wel: chocola. Puur. Melk. Wit. Met nootjes. Caramel-zeezout. Tony’s. Whatever – zorg dat er chocola aanwezig is! Ik heb, zoals je wel aan de vorm kunt zien, voor Rolo’s gekozen, want dat was het enige wat in het pakketje paste.

Daarnaast vond ik een mentosrol, maar niet zomaar een; Mentos heeft een special, waarbij op elk snoepje een opdracht staat die je met een ander kunt doen. Een staarwedstrijd, bijvoorbeeld. Kan degene met het gebroken hart gelijk nieuwe vrienden maken.

Music & Tissues

Tjonge, dat klinkt echt als een populaire romantische komedie – “Music & Tissues”. Enfin, de zakdoekjes zijn natuurlijk als grapje bedoeld, maar wel een essentieel onderdeel van een break up kit. Zodat je je ogen uit je hoofd kan huilen terwijl je luistert naar Someone like you. Ik heb twee afspeellijsten gemaakt voor mijn vriendin: een met zielige liedjes en een met I’ll-get-over-you-liedjes.

Geloof me, zoveel liedjes zijn er. Je zou in feite honderd afspeellijsten kunnen maken.

Quotes

Naast talloze liedjes zijn er ook honderdduizend spreuken en quotes te vinden over liefdesverdriet. Sommige bemoedigend, sommige hilarisch – Mike Wazowski (zie de foto) is dat groene persoontje van Monsters &Co, haha. Ik heb een aantal van deze memes uitgeprint als kaartjes en erin gedaan. Verder heb ik voor de versiering van de doos een aantal quotes bedacht, bijvoorbeeld: “Life is tough, but so are you.” Cheesy, maar waar!

Andere ideeën voor je kit: mascara (omdat je dat steeds weghuilt), een heerlijke film, nog meer chocola, lucifers (om alles van hem te verbranden – figuurlijk dan), snoephartjes als ‘paracetamol’ tegen de pijn. Je kunt het zo gek niet bedenken.

Heel veel liefde!

XOBen jij al lid van onze club? Als clublid krijg je 6 keer per jaar de Belle op de mat, dit mooie welkomstpakket, toegang tot het forum en exclusieve korting op onze evenementen. Dat wil jij toch ook?

Als lid van onze club heb je deze 6 voordeeltjes zo maar te pakken:

♥ Je krijgt 6 keer per jaar ons tijdschrift Belle op de mat vol artikelen over geloof, zelfbeeld, school, vriendschap en nog veel meer.
♥ Elk jaar een cadeautje op je verjaardag
♥ Je krijgt toegang tot ons online forum waar je met andere Bellemeiden kunt kletsen
♥ Iedere maand ontvang je een nieuwsbrief met toffe extra’s
♥ Je krijgt korting op onze evenementen zoals de Belledag
♥ Het belangrijkste: je hoort bij een supergezellige club meiden die net als jij geloven en Belle zijn!

+ bij 3000 clubleden verloten we een te gekke roze Fuji Instax Polaroidcamera!