Gelukkig in de liefde in 2019

Yes, daar sta je dan: op de drempel van 2019. Het jaar is net begonnen en ik vind dat altijd een bijzonder moment. We weten nog niet wat er gaat gebeuren, het jaar is nog helemaal leeg en nieuw. Alsof er een spannend boek openslaat en je rustig naar het einde toe moet lezen. Hoofdstuk voor hoofdstuk, bladzijde voor bladzijde, woord voor woord.  

Jouw liefdesjaar 

Aan het begin van een nieuw boek heb je soms verwachtingen. Je hoopt op spanning, humor of romantiek. Zo heb je vast ook hoopvolle verwachtingen voor dit jaar. Voor school, thuis en misschien ook wel in de liefde. Je hoopt dat je verkering blijft, dat je verkering krijgt of dat je juist lekker een jaar verkeringloos doorkomt.  

Stop! Voordat je de liefde je hoofdstukken laat vullen, moet je eerst eens eerlijk antwoord geven.  

– Hou je van jezelf?  

– Zie je wat voor ongelooflijk leuke eigenschappen jij in je hebt?  

– Ben je blij met wie jij bent? 

(Hooooo, niet te snel nu. Nog een keertje die vragen lezen en beantwoorden.) 

Ja, ja, ja!

Ehmm… who cares? Het gaat er toch om dat de ander dat juist doet? Nee joh, het verhaal begint bij jou! Niet voor niks geeft de Bijbel als voorbeeld: heb je naaste lief als jezelf. Hou eerst enorm van jezelf, van wie je bent, van hoe de Schepper je heeft bedacht. Verwonder je, geniet ervan en wees blij met zoveel moois. Dus voordat je je in 2019 op een ander stort: ‘fall in love’ met jezelf. Wees lief voor jezelf. Heb geduld met jezelf. Focus op wat je wél hebt en doe jezelf het grootste cadeau: stop met vergelijken. Jij bent jij; Gods geliefde.  

Heb je veel ‘nee’ gezegd op de vragen over jou, hierboven? Ik bid je dit jaar veel echte liefde voor jezelf en dat je ogen open mogen gaan voor zoveel moois in jou.

Wil jij van jezelf houden dit jaar?