God’s truth against your lies

Misschien herken je het wel, mensen hebben dingen over jou gezegd die nogal impact hebben gehad. Er zijn misschien dingen in je leven gebeurd waardoor je dingen over jezelf bent gaan geloven die lijnrecht tegen Gods waarheid ingaan. Misschien denk je dat je lelijk of dom bent, of niks waard. Dat zijn gedachten, leugens, die God graag wilt verbreken. En ik wil je graag laten zien hoe God dat duidelijk maakt door de Bijbel heen.

Verschillende leugens

Om te laten zien hoe God jou werkelijk ziet, wil ik graag wat (voorbeeld) leugens laten zien en Gods waarheid er tegenover zetten, zo zie je dat God een heel mooi en perfect beeld van ons heeft.

1. Ik ben lelijk  – God schiep daarop de mens als zijn evenbeeld Genesis 1:27 en: hij is het exacte evenbeeld van Mij Hebreeën 1:3
2. Ik ben niks waard  – Here, hoe is het mogelijk dat U zelfs naar kleine mensen omziet? Waarom zijn zij U zoveel waard? Psalmen 144:3
3. God ziet mij niet  – Zelfs de haren op je hoofd zijn geteld Mattheüs 10:30 en: Ik denk ontelbaar veel aan je Psalm 139: 17-18
4. God houd niet van me  – Je bent geliefd  Johannes 3:16
5. Misschien is het beter als ik niet bestond – Voordat je verwekt werd, kende ik je al  Jeremia 1:5 en: Ik verwelkomde je op de dag dat je geboren werd Psalm 71:6 en: Je bent geen vergissing Psalm 139:15

Hoe God je ziet

Dit is nog maar een fractie van wat er allemaal in de Bijbel staat over hoe God ons ziet en ons gemaakt heeft. God houd zo enorm veel van ons, dat kunnen we niet beseffen. En de leugens die hierboven staan, en de leugens die jij misschien wel ervaart in je eigen leven, zijn allemaal te verbreken door wat God zegt. Ik ben laatst uitgedaagd om een leugen die ik over mezelf geloofde, op te schrijven en vervolgens Gods waarheid daar tegenover te zetten. Vervolgens schrijf je die waarheid ook op, en die hang je ergens in je kamer, bijvoorbeeld aan je spiegel. En dan herhaal je elke dag die waarheid, elke dag vertel je jezelf dat God van je houd, dat je geliefd bent, of wat je dan ook hebt opgeschreven, dat vertel je elke dag tegen jezelf. Heb je meerdere leugens? Schrijf ze dan niet allemaal meteen op, maar doe het een voor een, dat kost tijd maar dat is echt het beste.

20-40 dagen challenge

Deze challenge duurt gemiddeld 20 tot 40 dagen. Dit houd in, dat een leugen 20 tot 40 dagen de tijd nodig heeft voordat je het niet meer gelooft. Neem er dus ook echt de tijd voor! Het is namelijk helemaal niet erg en juist logisch, dat het tijd nodig heeft om te verwerken.

Ik daag je uit dit echt te proberen. Schiet de gedachte dat je lelijk bent of dom bent vaak door je hoofd? Ga er echt mee aan de slag. Het is niet goed zulke dingen elke dag over jezelf uit te spreken. Gods waarheid er tegenover zetten is veel en veel belangrijker! Het kan heel lastig zijn en misschien lukt het niet zo goed de eerste week(en) maar je mag ook aan God vragen of Hij je wilt helpen hiermee, Hij wilt niks liever dan dat jij jezelf gaat zien zoals Hij je ziet!

Liefs

Als lid van onze club heb je deze 6 voordeeltjes zo maar te pakken:

♥ Je krijgt 6 keer per jaar ons tijdschrift Belle op de mat vol artikelen over geloof, zelfbeeld, school, vriendschap en nog veel meer.
♥ Elk jaar een cadeautje op je verjaardag
♥ Je krijgt toegang tot ons online forum waar je met andere Bellemeiden kunt kletsen
♥ Iedere maand ontvang je een nieuwsbrief met toffe extra’s
♥ Je krijgt korting op onze evenementen zoals de Belledag
♥ Het belangrijkste: je hoort bij een supergezellige club meiden die net als jij geloven en Belle zijn!

+ bij 3000 clubleden verloten we een te gekke roze Fuji Instax Polaroidcamera!


Photo by Veronika Balasyuk on Unsplash