Handletteren: Kom naar onze zomerhandlettering!

Een paar maanden geleden schreef ik voor Huis van Belle het Belle Handletteringboekje dat je kunt bestellen in onze webshop! Dat was echt super tof om te maken en ik hoop dat jij er ook heel veel plezier aan hebt. Vandaag wil ik je een paar tips en tricks geven die jou hopelijk verder helpen met het handletteren. EN: Lees snel verder want we organiseren deze zomer een superleuke handlettermiddag!

Handlettering is super tof om te doen maar het kan zijn dat je het spannend vindt om er mee te beginnen omdat je bang bent dat je het niet goed kan of dat het je niet lukt. Maar echt, geloof mij, toen ik net begon met handletteren was ik ook echt niet goed.

Tips & Tricks

Oefenen Oefen heel veel. En dan bedoel ik niet gelijk met quotes maken, maar gewoon met het maken van letters. Ik had een notitieboekje speciaal voor het handletteren en oefende daar heel veel in. Het gebeurde mij ook heel veel, dat als ik in de les zat, ongemerkt in mijn schriften letters zat te tekenen. En dan ben je eigenlijk gewoon aan het oefenen. Handletteren laat je echt ontspannen dus als je dagelijks oefent heb je dagelijks gewoon een ontspannen momentje in je dag.

Potlood Handletteren doe je vaak met een zwarte fineliner maar het handigst is om te beginnen met een potlood. Als je namelijk een potlood gebruikt kan je makkelijk foutjes weggummen en hoef je niet telkens opnieuw te beginnen.

Lettertypen Het leuke aan handletteren is dat je heel veel verschillende lettertypen kan gebruiken. Maar uit het hoofd bedenken is nog wel eens lastig. Ik zoek regelmatig op dafont.com naar mooie lettertypen om ze na te maken of juist inspiratie op te doen voor een eigen lettertype. Ook op Pinterest is heel veel te vinden aan lettertypen. Eindeloze inspiratie!Lijntjes Voor het oefenen gebruik ik het liefst papier zonder lijntjes. Heel fijn, want dan heb je alle ruimte. Maar aan de andere kant zijn hulplijntjes ook weer heel fijn. Vooral als je aan de gang gaat met quotes. Op die manier weet je precies hoe de verhoudingen zijn in een quote. Die lijntjes maak je gewoon met een potlood en een liniaal.Composities Als je zover bent dat je quotes gaat maken is het handig om te beginnen met het schetsen van composities. Neem bijvoorbeeld een blaadje a4 papier en vouw dat in vieren. Dan heb ik 4 verschillende stukjes waar je je quote op verschillende manieren kan schetsen. Op die manieren kan je kijken welke lettertypen mooi bij elkaar pasen, maar ook experimenteren met diverse doodles bij je quote. En ben je blij met een compositie dan kan je hem mooi uitwerken!

Dit zijn zomaar wat tips en tricks die jou hopelijk wat verder helpen met het handletteren. En ik wil het nogmaals zeggen, begin gewoon met schrijven en oefenen want hoe meer je oefent hoe beter je wordt! Bestel het handletterboekje voor maar €3, 50 in onze shop. Of kom naar onze zomerhandlettermiddag en krijg het gratis!

Op woensdagmiddag 16 augustus organiseren we van 14.00 tot 16.00 een handlettermiddag in Utrecht! We gaan aan de slag met de oefeningen uit het handletterboekje en maken een mooie quote die je mee naar huis kunt nemen. Dus: heb jij zin in een gezellige middag met andere meiden, geef je dan snel op! Mail naar sonja.huisvanbelle@gmail.com en mail je naam en adresgegevens. De middag kost €7, 50 inclusief drinken, snackje en goodiebag met daarin het handletterboekje. We verwachten je dan om 14.00 op de Vliegend Hertlaan 4a in Utrecht! Wie weet kun je er meteen een leuk dagje Utrecht van maken, we zijn goed bereikbaar met het OV!