Lekker in je vel met je favo boek

Ik was vroeger geen lezer en vond het gedoe met de verplichtte boekenlijst op de middelbare school een marteling. Toen ik op de Basisschool zat speelde ik liever buiten dan dat ik las en ik begreep niks van mijn vriendinnetje die blij was met een boek voor haar verjaardag.

Totdat ik bij mijn vader op de boekenplank een dun boekje vond dat ik in één adem uitlas. Ik was een paar dagen ondersteboven van de inhoud en ik ontdekte de magie van een goed verhaal!

Het bezoek

Het boekje waar ik het over heb is al zo’n dertig jaar oud en werd geschreven door Adrian Plass. In 56 bladzijden vertelt hij een kort verhaal over een kleine kerk waar een belangrijke bezoeker komt. Ze noemen hem de Grondlegger maar al gauw krijg je in de gaten dat het over Jezus gaat. De hoofdpersoon van het boek is een organisator en een doener en hij wordt steeds verrast door Jezus’ acties. Niks gaat zoals hij gepland heeft en, planner als ik ben, kan me helemaal voorstellen hoe lastig dat is.

Elke keer als ik het boekje opnieuw lees (en dat gebeurt nogal eens) wordt ik weer geraakt door de mooie beschrijving die Adrian geeft van Jezus. Het is geen verhaal uit de Bijbel maar hij heeft het leven van Jezus heel goed bestudeerd en beschrijft een man waar je van gaat houden.

Jezus is echt!

Inmiddels heb ik al heel wat boeken gelezen en de ‘schade’ aardig ingehaald. Er zijn boeken die mijn blik verruimen, die mijn kennis opvijzelen, die me vermaken en die me verbazen.

Maar op het moment dat ik het allemaal even niet meer weet lees ik graag Het Bezoek opnieuw. Het troost me en geeft me nieuwe hoop. Jezus is echt en hij komt weer bij ons om alles nieuw en goed te maken.

Marit_32_favoboek_2

Sneak preview

Even een sneak preview om je nieuwsgierig te maken…..

‘De grote dag, zondag, brak eindelijk aan en daar was Hij dan. Ik weet dat het rot klinkt, maar in het begin leek het erop dat het een verschrikkelijke teleurstelling zou worden, een anti-climax. Hij was zo anders dan we hadden verwacht. Hij was eigenlijk te…. Echt. Zijn aankomst was ook een beetje raar. Ik had het georganiseerd als iets groots. Misschien zat ik daarmee verkeerd maar ik hoopte op zoiets als een statige entree. Alles stond klaar, iedereen op z’n plaats. Toen beseften we plotseling, dat Degene op wie we stonden te wachten, er al was. Hij zat rustig op de achterste rij.’

Het Bezoek, Adrian Plass, Merweboek- Sliedrecht, ISBN 90-71864-40-5, p. 7)

Heb jij ook zo’n favoriet boek dat je steeds weer leest?