Levenslesje #67 Enjoy life!

We zijn alweer op weg, heb jij dat ook dat je al geen zin meer hebt om gelukkig nieuwjaar te wensen maar gewoon hup, doen alsof het jaar allang weer bezig is? Ik wel. Maar ik ga wel een paar dingen anders doen dit jaar. En jij? Heb je voornemens of doe je daar gewoon helemaal niet aan? Voornemens kunnen hartstikke goed zijn, maar realiseer je wel dat een nieuwe gewoonte aanleren best wel wat tijd kost. Gemiddeld zo’n drie maanden. Daarom heb ik me de komende maanden voorgenomen me te focussen op een gezonde lifestyle. Dus niet alleen maar minder eten ofzo maar drie maanden lang heel bewust bezig zijn met hoe ik mijn leven inricht. Op het gebied van tijd, geld, eten, sporten, werk en relaties.

Drukke weken

Afgelopen jaar ben ik er al veel mee bezig geweest en ging nog lang niet alles zoals ik wilde. Daarom heb ik er nu een coach bij gezocht die me hierbij gaat helpen. Waarom ik dit wil? Omdat ik denk dat het me gelukkiger maakt om bewust met mijn leven om te gaan en zelf te bepalen hoe ik het wil leven. Regelmatig heb ik het (te) druk en hol ik maar door, tot ik na een paar weken of maanden weer even op de rem moet trappen. In die drukke weken besteed ik dan wel tijd aan anderen maar vooral omdat het moet en vaak ben ik te moe om er echt van te genieten. Ik sport wel en eet gezond maar houd niet altijd even goed maat waardoor die paar kilo die ik kwijt wil net niet lukken. Ik voel me heel vaak tekort schieten en loop dan met een schuldgevoel rond waar ik vanaf wil. Al die dingen, daar ben ik dus mee bezig. Niet meer mijn agenda vol laten lopen en doen alsof ik er niets aan kan doen. Ik kán er namelijk iets aan doen. En natuurlijk zijn er redenen voor waarom ik dat niet durf. Daar ben ik dan ook mee bezig.

No longer slaves

Een liedje wat me heel erg heeft geholpen bij dit proces en nog steeds is No longer slaves. Dat komt van de volgende Bijbeltekst: Jullie zijn dus geen slaven meer, maar kinderen van God. En omdat jullie Gods kinderen zijn, erven jullie ook, dankzij Christus (Galaten 4:7).

Leg je leven eens onder de loep: Voel jij je soms ook een slaaf? Daarmee bedoel ik: voel je je soms niet vrij, gebonden aan allerlei dingen die moeten, die van je gevraagd worden of die je doet uit angst? Hoe vaak zeg je ja tegen iets omdat je geen nee durft te zeggen, bang niet aardig gevonden te worden of er niet meer bij te horen. Zwoeg je door omdat je zo graag een heel hoog cijfer wilt. Zeg je niet de waarheid tegen je ouders omdat je bang bent ze teleur te stellen?

Zo is je leven niet bedoeld. Je mag een vrij leven hebben, een leven als Gods kind. Bevrijd. Liefdevol. Zonder angst.

Durf jij zo te leven?