Levenslesje #47 Connecten met elkaar

In de komende Belle staat een artikel over: hoe wordt HIJ verliefd op jou? Een van die grote levensvragen die je kunt hebben. Want liefde is een raadselachtig iets. Het mysterie ervan is nooit onthuld. Hoe worden we verliefd, waarom de een heel makkelijk en de ander niet? En wat als het niet wederzijds is?

Een tijdje terug was een interessant onderzoek in het nieuws: koppels die elkaar 37 vooraf opgestelde vragen stelden en daarna elkaar 4 minuten lang in de ogen keken, werden verliefd. Een wetenschapper had dat uitgeprobeerd. Interessant natuurlijk en ik heb me daar – om verschillende redenen ;) – in verdiept.

In onderstaand filmpje zie je stellen, korter of langer bij elkaar of juist totaal onbekend, elkaar vier minuten aankijken. Zonder te praten. Kijk maar eens.

Ontroerend he. Vier minuten lang elkaar aankijken, doet iets. Even niet praten over werk, elkaar niet controleren. Maar alleen maar kijken.

Ik denk dat je dit breder kunt trekken dan in een relatie. Want connectie, je met elkaar verbinden, gebeurt op allerlei manieren. En uit onderzoek blijkt, dat je gelukkiger wordt, als je connectie kunt maken. Bijvoorbeeld door een praatje aan te gaan met iemand naast je in de bus, door eens even de tijd te nemen je BFF echt in haar ogen te kijken, door tegenover je moeder te gaan zitten en haar goed te bekijken…

Echt naar elkaar kijken, elkaar zien, levert een connectie op. Het maakt je kwetsbaar en zorgt dat je je gezien voelt. Wie ga jij aankijken vandaag?