Een lichaam volgens Holland’s Next Top Model

De afgelopen 9 weken weken kon je het elke dinsdagavond kijken, Holland’s Next Top Model. In negen afleveringen gaan ze op zoek naar een nieuw topmodel ala Doutzen Kroes.

Eerste indruk

Aflevering 1 doet me denken aan een vleeskeuring. Duizenden meisjes staan op een rij een in een grote loods en moeten een voor een langslopen om ze te laten “keuren”. Een goede eerste indruk daar gaat het om. Is de eerste indruk niet goed dan word je niet gekozen om verder te gaan met het programma. Maar he, wordt ons niet geleerd dat we iemand altijd een tweede kans moeten geven. Uiteraard is een eerste indruk belangrijk maar iemand kan zo anders zijn als je diegene een kans geeft. En ik snap echt wel dat het belangrijk is hoe een model er uit ziet maar soms moet je iemand gewoon een kans geven.

“Niet afgetraind genoeg”

In aflevering 4 hebben de meiden een casting bij een lingeriemerk. Een van de meiden mag niet meedoen met de show omdat ze niet afgetraind genoeg is. Het meisje in kwestie ziet er in mijn ogen prachtig uit maar nee, voor het merk is ze niet slank genoeg. De juiste maten zijn zo belangrijk in de modellenwereld wat voor heel veel meisjes een negatief effect kan geven. Deze cijfers worden een obsessie. Niet alleen in de modellenwereld maar ook daarbuiten. De maten zijn een ideaal beeld geworden en hebben een grote invloed op ons als meisjes. We zien het op social media maar dus ook in programma’s als Holland’s Next Top Model. Misschien ben je er zelf ook wel mee bezig omdat je er ook zo uit wilt zien maar ik wil je zeggen dat jij mooi bent zoals je bent! Natuurlijk gezond zijn is belangrijk maar het kan ook negatief zijn.

Ik heb op bepaalde plekken van mijn lichaam absoluut geen modelmaten maar ik ben blij met mijn rokmaat 4o. Ik ben wie ik ben, ik ben op deze manier gemaakt door God. Ik hoop dat ook jij blij bent met wie je bent en dat je weet dat je belle bent. Je bent prachtig in de ogen van God, wat de wereld om ons heen misschien ook zegt!

Heb jij Holland’s Next Top Model gekeken en wat vind jij er van?