Lisa Bunschoten op de Paralympische Spelen

Lisa Bunschoten mag voor de tweede keer meedoen aan de Paralympische Spelen, in 2014 deed ze ook mee in Sochi. Nu mag ze naar Zuid-Korea gaan strijden voor een medaille. Lisa is geboren met een afwijking aan haar onderbeen en op haar zestiende is haar voet geamputeerd. Haar beperking heeft haar er nooit van weerhouden om te snowboarden. Wij vroegen Lisa meer over de Paralympische Spelen en hoe het is om te sporten met een beperking.

Wie ben je en welke sport beoefen je?

Ik ben Lisa Bunschoten, 22 jaar oud en ik doe aan snowboarden. Ik doe wedstrijden in twee disciplines. De eerste discipline is Snowboardcross, hierbij start je met meerdere tegelijk in een parcours met grote kombochten en verschillende obstakels zoals schansen. De andere discipline is Banked Slalom, dit is een parcours met kombochten waarbij je in je eentje start en dan gaat het erom wie de snelste is.

Heeft je beperking je tegengehouden om (professioneel) te sporten?

Mijn beperking heeft mij niet tegengehouden om te gaan sporten. Ik heb altijd gewoon dezelfde dingen willen doen als andere en daardoor ben ik dus ook gewoon gaan sporten.

Wat neem je mee uit Nederland? En wat neem je uit PyeongChang?

Vanuit Nederland neem ik natuurlijk sowieso mijn snowboard en snowboardprothese mee naar Korea! Zonder die twee dingen ben ik nergens.  Ook neem ik gelukkig mijn familie mee die mij komt aanmoedigen! Vanuit PyeongChang hoop ik een medaille terug naar Nederland te kunnen nemen!

Is er een bepaalde sporter die je graag wilt verslaan?

Ik wil graag iedereen verslaan natuurlijk!

Heb je speciaal getraind voor de Olympische Spelen?

Na de vorige Spelen in Sochi ben ik verhuisd naar Arnhem om op Papendal, een sportcentrum speciaal voor topsporters, te gaan trainen. Eigenlijk staan afgelopen 4 jaar al in het teken van de Spelen. Ik train twee keer per dag op Papendal wanneer ik in Nederland ben en verder ben ik natuurlijk erg veel in de sneeuw te vinden. Mijn trainingen zijn afgelopen vier jaar zo opgebouwd dat ik hopelijk tijdens de spelen op mijn best kan presteren.

Welke tips zou je geven aan meiden die ook sporten en een beperking hebben?

Ik zou zeggen: wanneer je iets graag wil, ga er gewoon voor! Probeer het gewoon. Ja, misschien ga je een keertje vaker onderuit dan iemand zonder beperking en is het allemaal ietsje lastiger, maar uiteindelijk komt het wel goed en laat je zien dat je het allemaal wel kan!

Bron foto 1, 2 en 3: Natasja Vos

Ben jij al lid van onze club? Als clublid krijg je 6 keer per jaar de Belle op de mat, dit mooie welkomstpakket, toegang tot het forum en exclusieve korting op onze evenementen. Dat wil jij toch ook?

Als lid van onze club heb je deze 6 voordeeltjes zo maar te pakken:

♥ Je krijgt 6 keer per jaar ons tijdschrift Belle op de mat vol artikelen over geloof, zelfbeeld, school, vriendschap en nog veel meer.
♥ Elk jaar een cadeautje op je verjaardag
♥ Je krijgt toegang tot ons online forum waar je met andere Bellemeiden kunt kletsen
♥ Iedere maand ontvang je een nieuwsbrief met toffe extra’s
♥ Je krijgt korting op onze evenementen zoals de Belledag
♥ Het belangrijkste: je hoort bij een supergezellige club meiden die net als jij geloven en Belle zijn!

+ bij 3000 clubleden verloten we een te gekke roze Fuji Instax Polaroidcamera!