Mis(s)verkiezing – diversiteit is prachtig!

Mijn naam is Marit, en ik ben geboren zonder linkerhand. En dat was niet altijd makkelijk… Toch doe ik nu mee aan de Mis(s)verkiezing, en ik vertel je graag waarom.

Ik verstopte mijn hand

Man wat ben ik onzeker geweest. Voor dit artikel ben ik op zoek gegaan naar foto’s van vroeger. En weet je wat me opviel? Op bijna geen enkele foto kun je zien dat ik geen linkerhand heb… Waarom? Omdat ik me er zo voor schaamde dat ik het op elke foto heb verstopt. Ik wilde niet dat andere mensen het konden zien. Zo lelijk vond ik het…

Stom he? En toch ook weer niet. We willen allemaal zo graag mooi zijn, zo graag perfect zijn. En dus verstoppen we alles wat ons anders maakt. Huilen we omdat we onszelf niet mooi genoeg vinden. Ik ook. Ik heb zoveel gehuild… Maar er is een moment gekomen dat ik heb besloten, ‘nu stop ik hiermee! Want ik ben misschien niet perfect, maar wat maakt het uit?! Ik ben leuk zat!’

Ik heb mezelf nu geaccepteerd

God heeft me daar ook bij geholpen hoor. En het ging echt niet van de ene op de andere dag. Maar er is wel iets in mij veranderd. Ik heb mezelf geaccepteerd, en ik vind nu dat ik mooi ben! En de moeite waard! Daarom doe ik nu mee aan de Mis(s)verkiezing van Lucille Werner. Zodat andere mensen ook zien dat je de moeite waard bent. Of je nu een handicap hebt, of misschien geen maatje 36, of wat jou dan ook maar ‘anders’ maakt.

Van de auditiedag naar de finale van de Mis(s)verkiezing

En wat is er al veel gebeurd! Gelukkig doe ik samen met mijn vriendin Elianne Speksnijder mee aan de Mis(s)verkiezing, want het is allemaal ontzettend spannend. We hebben eerst auditie gedaan met 150 andere vrouwen. Veel he! Allemaal mooie, stoere vrouwen, en allemaal met een handicap. We moesten op de camera vertellen waarom wij willen winnen, wat willen wij graag veranderen? Wat willen wij aan Nederland laten zien?

En zo kwamen Elianne en ik bij de laatste 35 meiden! We deden een interview, en 5 weken later kwam het grote nieuws eruit: we zitten in de finale!

Een groot mediacircus

Superspannend, maar heel erg leuk om samen te doen. Elianne en ik doen al weleens vaker dingen samen namelijk. Toffe fotoshoots bijvoorbeeld! Alles om te laten zien dat je ook met een handicap gewoon een leuke meid bent! En dat die handicap daar eigenlijk niks aan veranderd. We hebben een persdag gehad, werden geïnterviewd door Shownieuws, Nu.nl, Jeroen Pauw, RTV Utrecht en nog veel meer. Allemaal om ons verhaal zoveel mogelijk te delen.

Ik hoop zo dat we met dit programma kunnen laten zien dat al onze verschillen ons juist zo mooi maken! Dat we ons niet hoeven te schamen als we anders zijn. En ik hoop zo dat ook jij jezelf accepteert met al je verschillen, met alles wat je anders maakt, en alles wat jou juist zo mooi maakt. Wil je mij helpen om dat nog meer te vertellen aan Nederland? Als ik win word ik ambassadeur van de Lucille Werner Foundation. En dan kan ik nog veel meer mensen laten zien hoe mooi diversiteit is! En vergeet echt niet; jij bent mooi zoals je bent! Gewoon met alles erop en eraan, of juist als je wat mist. Je bent jezelf, en zo ben je prachtig!

De Huis van Belle agenda is uit! Deze agenda heeft meer ruimte om in te schrijven, er is ruimte voor je geodriehoek én we hebben elke week een leuke challege voor je bedacht die je helpt om van jezelf te houden of leuke dingen voor anderen te doen! Die wil je natuurlijk hebben en bestellen doe je hier!

PS: Als je nu clublid wordt, dan krijg je de agenda bij een abo!