De nieuwe Glamour en het feminisme

Nog steeds krijgen vrouwen voor bepaalde beroepen minder betaald, of worden ze achtergesteld. Er zijn veel vrouwen die hier tegen opkomen, feministen. (Bah, dat woord klinkt niet zo tof, maar opkomen voor vrouwen is wel goed toch?!)  De Glamour hielp hier een handje aan mee door in 17 landen, inclusief in Nederland, een nummer uit te geven die 100% door  vrouwen is gemaakt en je kunt ‘m nu in de winkels kopen!

Weg met de man?

Is het dan verkeerd dat mannen helpen bij de productie van een tijdschrift zoals de Glamour, wil de Glamour de mannen voorgoed overboord gooien? ‘’Absoluut niet” schrijft hoofdredacteur Anne in het nieuwe blad. ‘’Ik zou geen dag zonder willen. Maar laten we er met zijn allen voor zorgen dat vrouwen en mannen in dezelfde functie hetzelfde betaald krijgen, dat meer vrouwen topfuncties bekleden en dat er eindelijk een vrouwelijke premier komt.’’  De nieuwe Glamour wil vooral laten zien; vrouwen hebben al het talent in zich om alles (fotografie, styling, columns, kleding ontwerpen) in het productieproces van een tijdschrift te kunnen maken.

Girlpowerrrrr

Verder staat het blad vol met inspirerende vrouwen en het werk van deze vrouwen. Wij van Huis van Belle zijn natuurlijk ook helemaal overtuigd van al het talent dat in ons vrouwen schuilt. En in mannen zit dit natúúrlijk ook, maar wat belangrijk is; Women’s rights are humans rights. Bedankt Glamour, dat hadden we niet beter kunnen verwoorden.

Powervrouwen

Het blad staat vol met powervrouwen en ik zou aan het einde van deze blog nog twee vrouwen willen delen die mij inspireren op Instagram. Ten eerste noem ik Kenzie Brenna, haar hele Instagram staat in het teken van de boodschap dat vrouwen ondanks imperfecties, prachtig en uniek zijn. Een top boodschap dus! Nummer 2 is Celeste Barber, die de perfecte foto’s van andere Instagrammers op een hilarische manier imiteert. Je kiest zelf met wie je jouw instagrampagina vult, laten we dat doen met inspirerende, opbouwende foto’s en teksten!

Wie is jouw powervrouw? Of wat doe jij om je een powervrouw te voelen?