Sexy talk met Ruth

Ooit gedacht aan de overeenkomsten tussen je geloof en seks? Nou, hou je vast, want volgens mij zijn ze er zeker!

  1. Het is spannend

Dat seks spannend is, is nogal een inkoppertje. Seks heeft alles te maken met jezelf geven, vertrouwen, niet precies weten hoe het moet en wat er gaat gebeuren. Geloven is net zo goed spannend, ik zou exact dezelfde zin kunnen typen als hiervoor. Het is een sprong van vertrouwen naar een God die je niet ziet.

  1. Het is een avontuur

Geloven gaat stap voor stap. Eerst leer je God kennen, daarna merk je dat Hij ook echt wat in je leven gaat doen. En hoe verder je avontuur met Hem gaat, hoe meer je leert en hoe meer je van God ziet. Soms lukt het geloven even niet en twijfel je je suf, en een volgende periode heb je het gevoel dat je bijna in de hemel bent. Ik zit zelf nog steeds midden in dat avontuur, en ik geniet van wat ik steeds meer mag zien. Ook seks ‘kun’ je niet in één keer. Dat bedoel ik niet per se technisch, dat lukt meestal na een paar keer oefenen wel. Maar het hele mysterie rondom seks van je geven aan een ander, op de ander gericht zijn, mogen genieten, teleurgesteld worden en je gevoelens leren kennen, gaat met vallen en opstaan. Als je iets (dus zowel geloven als seks) ziet als een avontuur, geeft dat ruimte om te leren en te mogen ontdekken.

  1. Het is ingewikkeld

Manmanman, dat geloof in God… dat geeft zóveel vragen. Ik ben in dat grote avontuur gesprongen, maar ik zie het hele plaatje vanuit God nog niet. Daardoor heb ik mijn vragen en teleurstellingen. Ik denk vooral over die kanten die ik (nog) niet zie

Met seks herken ik die ingewikkelde kant ook. Het is zo intiem en het kan je zo raken, dat je eerste neiging is om het ook allemaal vanuit jezelf te bekijken. Dat maakt het best ingewikkeld, want je worstelt dan met je (onzekere) gevoelens en verlangens. Je kunt verwikkeld raken in je eigen verhaal en beleving, dat het doel van seks je eigenlijk ontgaat.

  1. Het is fijn

Eenheid, daar is het allemaal om bedoeld. Zowel die seks met mijn man, als de relatie die ik met God heb. En die eenheid… dat is zo fijn als je dat weer even mag ervaren. Niks hoeven, jezelf zijn, geen voorwaarden, maar gewoon even zijn en jezelf in alle veiligheid mogen geven.

Wat wil jij weten?

Tot nu toe heb ik mijn blogjes vooral geschreven over geloven, maar ik ga een kleine switch maken naar seks. Een kleine switch ja, want je hebt gezien dat ze best veel met elkaar te maken hebben. ;) Oh ja: seks kan voor mij trouwens niet zonder mijn geloof. Ik geloof echt in een gezonder en fijner seksleven als ik God daarbij betrek en Zijn zorg daarin zie.

Ik ben natuurlijk erg benieuwd over welke onderwerpen rondom seks jullie blogjes willen lezen. Laat maar weten in de opmerkingen hieronder!