Stoere chick vs lief meisje

Hey chick, wat leuk dat ik je tegen kom in het huis van Belle! Gezellig dat je er ook bent! Heb je zin in een kopje thee, en lust je een koekje erbij? Zit je lekker? Is het hier warm genoeg? Leuk! Ik ben trouwens Martanja :). Je leert me snel genoeg kennen (bio hier), dus ik ga me niet uitgebreid voorstellen, maar ik kan je wel vast vertellen dat je me hier iedere week weer tegen komt…

Roze

Toen ik hier voor het eerst kwam, moest ik wel even wennen aan al dat roze. Ik ben niet zo’n roze meisje, ik houd meer van oranje of rood. Ik houd ook heel veel plantjes, of van lekkere dingen koken. Ik houd van rode lippenstift, en van hoge pumps. Want ja, ik ben en blijf een meisje. Maar zoals ik niet van roze houd, houden natuurlijk ook niet alle meisjes van pumps en lippenstift.

Ben je een echt meisje als je van skaten en gamen houdt? Of als je alleen maar zwarte kleren draagt en jurkjes verschrikkelijk vindt? Of ben je pas een echt meisje als je van nagellak, optutten en romantische zwijmelfilms houdt?
Vroeger zou ik mezelf vooral een ‘stoere chick’ noemen, en was ik blij dat ik niet zo’n ‘meisje meisje’ was. Maar eigenlijk is dat ook een beetje gek: een ‘stoere chick’ is ook een meisje, net zoals het ‘meisje meisje’. Als ‘stoere chick’ had ik ook chocola nodig als ik ongesteld was. Als ‘stoere chick’ zwijmelde ik stiekem ook weg bij de film Titanic. Maar ja, ik was echt geen ‘meisje meisje’ hoor… Nu voel ik me vooral Martanja, en daar hoort bij dat ik stoer ben, maar ook dat ik kan huilen om een mooie film. En ben ik dus precies goed!

You’re welcome

Misschien moet jij ook een beetje wennen aan al dat roze, of misschien is roze wel je lievelingskleur. Het maakt dus helemaal niet uit, want alle meiden zijn hier welkom. Of je nu van paarden of van hockey houdt, van pumps of van sneakers, je bent wie je bent en je mag vooral ook zijn wie je bent!

Ik ben heel erg benieuwd naar wie jij bent, en waar je van houdt! En wil je me wat vragen, dan kan dat in de comments!

Lfs, Martanja

PS: dit artikel staat in de badkamer. Waarom? In de badkamer kijk je weleens in de spiegel toch? Doen we in Huis van Belle ook! Want wie ben je nou? En als je jezelf niet herkent in de spiegel, wat gebeurt er dan? Ga je allemaal over lezen? En meer weten over stoere chick Martanja? Klik!