Superhandige lifehacks voor deze zomer

Yes, het is weer zomer! Tijd om lekker op het strand te liggen, een ijsje te eten en te genieten van het mooie weer. Met deze 8 zomerse lifehacks wordt jouw zomer nóg leuker en nóg gemakkelijker.

1. Geld bewaren

Heb je een lege fles zonnebrandcreme of shampoo? Niet weggooien! Maak de binnenkant schoon en gebruik de fles om waardevolle spullen als sleutels en geld in te bewaren. Geen dief die doorheeft dat daar jouw dure, belangrijke spullen inzitten. Briefgeld kun je trouwens ook ergens anders bewaren; in een lege labello!

2. Cupcake-papiertje

Ook altijd last van plakhanden na het eten wat een waterijsje? Prik het stokje van je ijslollie eens door het midden van een cupcake-papiertje en schuif het papiertje tot net het onder het ijsje. Wedden dat jij geen plakhanden meer krijgt van het smeltende ijs? Zo’n zelfde papiertje kun je trouwens ondersteboven over je glas limonade heen leggen. Snel even een rietje door het midden van het papiertje prikken en je hebt nul last van vervelende wespen die bij je zoete drankje kunnen.

3. Muffin bakplaat

Een muffin bakplaat is superhandig om (dip)sauzen of kleine snackjes in te doen, zoals mayonaise of plakjes komkommer. In ieder vakje past een andere saus, dus je hoeft maar één keer te lopen om zes verschillen sausjes op tafel te zetten!

4. IJswater

Op een warme zomerdag is koud water ontzettend lekker. Maar, hoe kom je aan dat koude water? Heel simpel. Vul de helft van een leeg flesje met water en leg het in de vriezer. De volgende ochtend vul je de rest van het flesje aan met koud kraanwater, en voila! De hele dag lekker koel water.

5. Waterballonnengevecht

Vind jij het ook zo’n akelig karweitje om waterballonnen te vullen met water? Het kan een stuk gemakkelijker! Je hebt alleen een leeg pompje handzeep nodig. Vul de lege fles zeep met water. Draai de pomp-dop op de fles en schuif de ballon over de opening van het pompje. Zo kun je supermakkelijk de ballon vullen met water! Als je de ballonnen daarna nog even in de vriezer legt, kun je ze eerst gebruiken als koelelementen in de koelbox. Als de waterballonnen ontdooid zijn, kun je elkaar vervolgens gaan bekogelen!

6. Sieraden

Goedkope ringen van nep-zilver laten vaak een groen laagje achter op je huid. Heel vervelend. Smeer met transparante nagellak een klein laagje over de ring en je zult geen groene vlekken meer op je vingers hebben! Kom maar door met die zomerse sieraden!

7. Make-up remover

Heb je een spontaan logeer-partijtje, maar ben je vergeten om make-up remover mee te nemen? Geen probleem. Je kunt olijfolie gebruiken om de waterproof mascara van je ogen te halen.

8. Rode nagellak

Blijven jouw vinger- en teennagels nog twee dagen rood na het afhalen van de rode nagellak? Lak in het vervolg dan eerst een laagje transparante nagellak, vóórdat je de rode nagellak op je nagels smeert. Scheelt je een hoop werk wanneer je je nagellak aan het removen

9. Triangel bikini

Geen zin in verkleuringslijntjes van je triangel bikini in je nek, maar geen andere bikini bij de hand? Maak de touwtjes in je nek los en knoop beide uiteinden vast aan het touwtje op je rug. Nu heb je een bikini met spaghetti-bandjes en kunnen de lijntjes in je nek mooi bijkleuren!

Wat is jouw favoriete zomerse lifehack?

Heb je ons nieuwe zomerboek al gezien? Samen met Anne Sara hebben we een fantastisch boek gemaakt dat je wil hebben! Koop het nu in onze shop (of op de EO-Jongerendag, dan tekent Anne Sara er een poppetje voor je in!) of krijg het gratis als je clublid bent! (Of je kiest voor onze toffe schoolagenda, dat wordt kiezen!)