Verras je crush! (Of iemand anders…)

Misschien heb je op 14 februari iemand een kaart gestuurd of een roos gegeven. Maar hé, op 14 februari was je niet de enige… Niets zo leuk om je liefde aan iemand te verklaren (true love of vriendschappelijk, wat maakt het uit…) wanneer iemand het niet verwacht. Een heerlijke verrassing waardoor die ander weet: ahhh, er wordt van mij gehouden! En jij kunt die grote verrasser zijn, dus pak die kans!

1. Laat de postbode iets op de mat bezorgen

Oké, creativiteit gevraagd. De postbode kan zóveel leuks bezorgen door een brievenbus. Misschien heb je wel eens met de snailmailactie van Belle meegedaan en ben je helemaal thuis in het craften. Misschien denk je nu: snailwatte? Vergeet het dan gauw. :)

Maak iets leuks van papier, doe kleine verrassingen in een envelop en vooral: vul het met lieve woorden. Dat moment waarop jouw crush/vriendin deze envelop gaat vinden is echt onbetaalbaar. Zo heerlijk om tastbaar een envelop in je handen te hebben en te gissen van wie het is. (Ik ben een echte postlover zoals je ziet…)

2. Regel stiekem een avondje uit

Oeh, ook echt succes gegarandeerd! Zorg dat je (via vader/moeder/broer/zus) weet dat je vriend(in) een avondje vrij heeft. Zorg dat je lekker op tijd op de stoep staat en verras diegene met iets wat jij al bedacht hebt. Dat hoeft niet groot te zijn, als je plannetje maar klaar ligt en die ander zich over kan geven aan jouw verrassing. Lekker naar de stad en ergens warme chocomel met slagroom drinken, een gave film in de bioscoop kijken, met de trein/bus naar een grotere stad, een maaltijd bij de Mac of een avondje trampoline springen in een indoorhal.

Oh, dit hele fenomeen kan natuurlijk ook op een vrije ochtend of middag :)

3. Maak een fotoboekje vol herinneringen

Je telefoon staat vol gekke, leuke, mooie foto’s van jullie met onvergetelijke herinneringen. Hoe leuk is het om er een klein fotoboekje van te maken op de computer en die dan af te laten drukken (check de site van Kruidvat of de Hema). Daarna inpakken in het mooiste cadeaupapier, lief kaartje erbij, op je fiets springen en afleveren maar. Heel tof cadeautje!

4. Bak iets lekkers

Jouw vriend(in) is het vieren waard! En wat is er lekkerder dan iets wat uit jouw eigen oven komt? Een tijdje geleden kregen wij thuis van iemand muffins met wensbriefjes er in. Minibriefjes met lieve woorden, opgerold in een stukje van een rietje en die onderin de (al gebakken) muffin gestopt (gewoon door het cakeje en papiertje heen duwen). Zoooo lief en leuk!

Echt, de tijd die jij in zo’n verrassing stopt is goud waard. Want daarmee geef jij je tijd, en dat is het kostbaarste wat je kunt geven.

Ik denk eigenlijk niet dat Rien (mijn man!) deze blogs leest, dus ik ga binnenkort nummer 2 weer eens inzetten! Waar kies jij voor?


Foto door Nienke van Denderen fotografie voor Belle