Vier je lijf!

In deze tijd draait heel veel om je lichaam. Nou ja, volgens mij is het niet alleen deze tijd, maar wel een dingetje van alle tijden. De looks moeten goed zijn. En des te meer draait het ook om je lichaam als het om seksualiteit gaat. Dat heb je al enorm wanneer je verliefd wordt. Je denkt: zie ik er wel goed uit? Ben ik eigenlijk wel knap genoeg? Ja maar… zij ziet er eigenlijk veel beter uit.

Maar attentie-attentie, vergeet niet: voordat je je druk maakt over wat een ánder (je crush of je vriend(in)) van je lijf vindt, is het belangrijk hoe je er zelf naar kijkt. Ben jij blij met je lijf? Of denk je alleen maar aan die dingen waar je ontevreden over bent? Hoe jouw lijf er ook uit ziet (of je in een rolstoel zit, een grote neus hebt of een ‘perfect’ lichaam), het is absoluut het vieren waard. Je bent een prachtige meid en je wordt een mooie vrouw. Je bent enorm de tijd en aandacht waard. Soms wel moeilijk om te geloven he? Hierbij vier concrete tips om echt eens stil te staan bij jouw unieke lichaam en er vooral blij mee te zijn.

1. Verwen je lijf

Hoe je er uit ziet, heb je meestal niet helemaal voor het kiezen. Je bent zoals je bent. En even los van of je je lichaam het stempel ‘mooi’ zou geven; kijk eens wat jouw lichaam je allemaal geeft! Je benen dragen je overal naar toe, van lange shopmiddagen tot avondfeestjes. Je voeten verdragen hele dagen die toffe schoenen die je kocht. Je handen creëren de fijnste kapsels en zorgen dat je mascara op de juiste plek belandt.  Je mond eet de lekkerste koeken en broodjes pindakaas. Zorg voor je lichaam die zoveel functies heeft. Koop heerlijke producten waar je lijf van geniet. Smeer je benen lekker in met heerlijke bodylotion, koop een fijne voeten crème, verwen je mond met een lipbalsem waar ze zacht van wordt en geef je handen een verdiend handenbadje.

2. Kies wat bij je past

We zijn allemaal zo extreem verschillend als vrouwen. Je hebt lange vrouwen, roodharige vrouwen, vrouwen met kleine borsten, vrouwen met korte benen, vrouwen met een buikje, vrouwen met brede heupen, getinte vrouwen en vrouwen die helemaal recht lopen. Dus nee, we staan niet allemaal heel tof met dat strakke okergele shirtje van de ONLY. Het is een heerlijke zoektocht om te ontdekken wat echt bij jouw lichaam past. Je kunt daarbij bijvoorbeeld op de juiste kleuren letten. Het is echt zo gaaf om te zien wat een kleur doet die bij jouw past. Google eens op ‘kleurentypes’ of spoor een kleurenanalist in die jou daarbij kan helpen. En daarnaast: wat past er bij je figuur? Alle lichamen (lees: echt álle lichamen) kunnen prachtig tot hun recht komen in de juiste kleding.  Maar in welke broek is dat en welke stof brengt dat het mooiste tot zijn recht? Kijk eens onder ‘figuuranalyse’ voor meer info.

3. Schakel je zintuigen in

Als het om je lijf gaat, zijn we vooral bezig met kijken. Je ogen bepalen of iets mooi, goed of fijn is. Maar hé, schakel eens wat meer zintuigen in! Voel aan je haren hoe heerlijk zacht ze zijn wanneer je ze lekker gewassen hebt en hoe glad je net geschoren benen zijn. Koop tandpasta die je zo lekker vindt smaken en geniet al proevend van je poetsbeurt. Ruik je hele huid wanneer je die hebt ingesmeerd met je favoriete bodylotion of je lekkerste geurtje. Zie je dat er veel meer mogelijk is dan een korte blik als keuring.

Lieve jonge vrouwen (en ik zeg het stiekem ook heel hard tegen mezelf); ga alsjeblieft niet alleen focussen op wie je nog wilt worden (dunner, dikker, strakker, langer), maar focus op wie je nu al bent. Leef in het nu, je bent echt nu al mooi!