WIDM aflevering #1

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zo ver: de allereerste aflevering van het nieuwe seizoen Wie is de Mol! Speciaal voor jullie heb ik pen en papier in de aanslag gehouden om aantekeningen te maken. Lees snel mee wat mij opviel in de eerste aflevering (én wat Martanja ervan vond)!

Opa

Echt, ik ben dól op Robèrt! Zo’n lieve, vriendelijke, oprechte en fanatieke kandidaat. Een beetje de opa van de groep dit jaar (sorry als je dit leest Robèrt, ik weet eigenlijk niet hoe ou… uhh jong je bent). En ja, je hoort het goed: voor mij is Robèrt echt een kandidaat bij uitstek. Martanja kijkt eigenlijk geen WIDM, maar heeft met een schuin oog de eerste aflevering toch meebeleefd en zij heeft een heel andere mening over Robèrt: ‘Ik denk echt dat dit de Mol is!!’ Zoals ik in de Instastories al zei heb ik volgens mij nog nooit goed gehad wie de mol is, dus kies maar wie je gelooft… ;)

Irritant

Ik heb me echt lopen ergeren aan Evi. Ze begon te blèren door de portofoon tijdens de fietsopdracht én fietste er opeens vandoor! Vrij verdacht gedrag, wat mij betreft. Wat denk jij? Wie ik ook verdacht vond doen is Nikkie. Ze doet praktisch niets tijdens de trek-kisten-omhoog-opdracht, niets! En ook tijdens de fietsopdracht levert ze eigenlijk geen input, behalve zeggen dat ze niet zo’n fan is van beweging. Ik vind haar geen Mol-type, maar Martanja (alweer ;)) denkt dat we haar niet moeten onderschatten. Want ‘ze heeft wel business-instinct!’ In de gaten houden dus. Jammer vond ik wel dat ze tijdens de executie een keer flink vloekte. Hoeft van mij niet.

Opvallend

Wat ik heeeeel opvallend vond was dat Jamie in rap Spaans tegen de Colombianen begon te praten. Say what?! Van te voren geleerd omdat hij wist dat het van pas zou komen, of puur toeval? Ik denk eigenlijk het laatste, jammer genoeg. Het zou misschien ook wel een beetje té opvallend zijn als hij ‘opeens’ Spaans blijkt te spreken. Op zijn persoonlijke website staat te lezen dat hij de Spaanse taal beheerst en ook veel in het buitenland heeft gezeten. Een voordeeltje voor hem dus.

Bondjes

Meteen in de eerste aflevering werden al bondjes gesmeed. Te vroeg, vindt Martanja, en teveel in het zicht. ‘Dat is toch dom, op een binnenplaats waar iedereen je kan zien een bondje maken?!’ Wat vind jij, is het inderdaad te vroeg voor bondjes? Ik vind het op zich best slim, het kan heel handig zijn om meteen al wat extra informatie en het perspectief van een ander mee te krijgen. Ik bedoel maar, zoals in de aflevering ook al een paar keer werd gezegd: het is in het begin net Russische roulette! Een gokspel op leven en dood, je kunt er maar zo uit liggen, gewoon omdat je nog te weinig informatie hebt. Het kan dus heel handig zijn alle info die je kunt krijgen binnen te harken! Je weet alleen niet of het Mol-info is om je eruit te werken… Klein detail. Maar ach. Je weet het ook gewoon nog niet.

Vrijstellingen

Waaaaaaat?! Er zitten vrijstellingen verstopt in jokers!! Dat gaat nog interessant worden! Trouwens, wie miste nog meer Art Rooijakkers als presentator? Wat mij betreft is Rik van de Westerlaken een heel waardige opvolger, maar toch: Arts ‘Wie is… de Mol?’ *even Art-intonatie erbij denken* was gewoon legendarisch.

Wat is jou opgevallen? Deel je informatie op het forum!

Photo by Frederic Köberl on Unsplash