WIDM aflevering #9

Alweer de negende aflevering van Wie is de Mol! De laatste aflevering voor de finale, of was dit nou de finale? Eigenlijk is het wel de finale hè, maar dan zonder bekendmaking wie dan nou de hele tijd de boel aan het verzieken was… Frustrerend hoor, ‘Wie is de Mol… dat hoort u volgende week!’ Nou vooruit, dan eerst maar even een recap van deze aflevering onder de titel ‘Drijfveer’.

Opdracht: Stamhoofd

Sarah en Merel staan heel kneuterig hun tanden te poetsen en elkaars badpakken te lenen, en ook Niels doet gelukkig aan tandenpoetsen in de ochtend. Daarna gaan ze aan de slag op de Don Diego-rivier. Het doel? Drie torens opbouwen van boomschijven die je uit de rivier moet plukken. Via shuttelbootjes kun je de schijven vervoeren naar de anders strandjes; op elk strandje moet een kleur toren gebouwd worden. Ik kan hier kort over zijn: ik heb geen idee wie de boomschijven in de rivier gooide. Maar dat dat is gebeurd, is zeker! Merel blijft bezig op het strandje met de groene paal, Sarah gaat naar oranje en Niels is bezig met blauw. Maar er wordt wat afgesjoemeld met die schijven! Het eindresultaat? Alleen de groene paal is compleet – dat levert 250 euri op. Terwijl er totaal 1500 euro verdiend kon worden…

Opdracht: Doordraaien

Na een momentje chillen op het strand en ophalen wat nou de leukste opdrachten en hoogtepunten waren, is het tijd voor de allerlaatste opdracht. Om eerlijk te zijn: een hele gezellige opdracht, maar niet echt dat je denkt ‘Yes, een flinke knaller!’ Ik vond het wel fantastisch om te zien hoe Sarah los ging op haar guilty pleasure-plaat van Mariah Carey, Vision of Love. De Macarena, La Bamba, een cocktailtje erbij, en gaan maar! Ook Despacito en Shakira kwamen voorbij. Het is gelukt om toch nog twee platen gelijk te laten afspelen en dat leverde op de valreep nog €600,- voor de pot op. Ondanks Niels’ ‘BRAP!’ waardoor de plaat een hele toer oversloeg… (Nu ik dit typ en het stukje nog een keer terugkijk moet ik zo hard lachen dat mijn mascara uit begint te lopen.)

The dress-up

En dan is daar het moment dat de drie finalisten hun meegebrachte kleding voor de laatste test gaan strijken en zich opdoffen voor het moment suprême. Alhoewel we op zich dus nog even moeten wachten op dat moment… Niels bereidt zich op het strand voor op de laatste test, Sarah heeft het over ‘blokken zoals op de middelbare school’ (zou ze een nerdje zijn geweest?) en Merel plukt nog wat bloesem en weet waarschijnlijk over een paar weken nog steeds dat Sarah tijdens de eerste lunch een bloemetjesrokje aan had… En dan? Dan moet je nog een week wachten totdat je zeker weet wie de Mol is.

Landelijke statistieken

42% van Nederland denkt dat Sarah de Mol is. 31% zit op Merel en 27% zit op Niels. Om eerlijk te zijn ben ik helemaal niet zeker van mijn zaak, maar ik heb besloten toch gewoon mijn punten in te blijven zetten op Merel, zo van: loyaal aan mijn eigen keuzes. ;) En ik heb het idee dat ik een hint heb opgepakt, maar dat zal wel niet kloppen dus ik ga ‘m hier niet delen… Nu nog een weekje wachten en dan eindelijk zien wie de Mol is en hoe hij/zij de boel voor de gek heeft gehouden de afgelopen weken.

Weet jij zeker wie de Mol is?