DIY: Kerstcadeau

Duurzame kerstcadeau DIY

Genieten doe je met deze kerst DIY gift! De dagen zijn koud en donker. Een heerlijk moment om warme chocolade melk met extra veel slagroom te drinken bij de openhaard of de verwarming. En creatief bezig te zijn met natuurlijk kerstliedjes op de achtergrond ;). Kom in de kerststemming! Verras je bestie, mama, oma, zus of juist iemand die je niet zo goed kent. De kerst DIY gift is ook nog eens duurzaam. De weckpot kan worden hergebruikt. De kralen kan je eventueel maken van papier wat je al hebt liggen in huis of wat je anders zou weggooien, bijvoorbeeld mooi cadeaupapier. Zorg wel dat het papier de dikte heeft van behang, voor de stevigheid. Tip: je kunt bijvoorbeeld behangpapiertjes van de bouwmarkt gebruiken.

Wat heb je nodig?

  • Lijm
  • Schaar
  • Meetlint
  • Sieraden elastiek +-25 cm
  • Mooi papier
  • Dennentakje (of andere leuke kerstversiering uit het bos)
  • Lint voor om de weckpot
  • Weckpot
  • Satéprikker
  • Eventueel glitternagellak of vernis om je papieren kralen te customizen

Stap 1:

Knip je sieraden elastiek. Denk aan een lengte van 18 a 19 cm. Knip het koord een stuk langer zodat je genoeg ruimte hebt om een knoop te maken in de armband. Ik kies hier voor een lengte van 25 cm. (foto met geel meetlint en elastiek op 25 cm)

Stap 2:

De kralen maken. Knip langwerpige driehoeken uit het papier. Ik kocht mijn papier van Fair Trade. Wind de driehoek vervolgens strak om de satéprikker. Doe op het uiteinde van het puntje op de driehoek een druppeltje lijm zodat het puntje van de driehoek vastplakt. Je hebt nu een kraal. Schuif de kraal van de satéprikker nu zie je dat je kraal een gaatje heeft. Daar doorheen rijg je zo meteen bij stap 3 het elastiek. Ga door tot je genoeg kralen hebt voor je armband. Ik had twaalf kralen nodig voor mijn armband. Dit is een armband van 18 cm. Het ligt er natuurlijk aan hoe groot jij je langwerpige driehoek knipt. Hoe langer je driehoek des te groter en dikker je kraal. Mijn driehoeken zijn 1 tot 2 cm breed (onderkant) en 11 cm lang.

Tip: Gebruik glitternagellak of Vernis (bij de Action voor 0,99 cent) om je kralen meer shiny en stevig te maken.

Stap 3:

Rijg je elastiek door de kralen heen tot je een lengte met kralen hebt van zo’n 18 a 19 cm (18 a 19 cm is voor een normale polsdikte).

Leg een knoop in je armband. En voilá! Je armband is klaar.

Stap 4:

Nu ga je je kerstcadeau inpakken! Leg je armband in de weckpot. Strik een mooi lint om de weckpot heen en steek een mooi takje zoals hulst (of een dennentak bijvoorbeeld) tussen het lint als finishing touch voor een minimalistische, botanische groene look.

Jij bent nu klaar voor de kerst met jou eigen gepersonaliseerde DIY kerstcadeau. Heel veel plezier met het geven van jouw duurzame Kerst Gift!

Wie verras jij aankomende kerst met deze duurzame DIY Christmas Gift?

En hoe ziet jou kerstcadeau eruit?