Zes zoen-tips

Nog nooit gezoend of al heel ervaren? Zes zoen-tips waar je wat mee kunt!

Tip 1 – Niks moet 

Misschien vind je zoenen wel heel vies en wil je wel verkering, maar wil je niet zoenen. Of wil je wel zoenen, maar dan absoluut zonder tong. Of vind je tongzoenen juist heerlijk. Always remember: jij bent de baas over wat jij wil, niemand kan dat voor jou bepalen. (Al lijkt dat misschien wel zo omdat de halve klas wat anders doet…) Blijf bij wat je wil!

Tip 2 – No worries

Oh man, wat kun je je zorgen maken over dat hele gezoen. Dat iedereen het al gedaan heeft behalve jij. Hoe het precies moet. Wie het initiatief gaat nemen. Of je niet uit je mond stinkt. Hoe je weet of de ander het ook wil. Maar echt, heb een beetje vertrouwen in de liefde én durf dingen soms gewoon hardop te zeggen, dat helpt. Dus een grappige ‘Ik zou je nu best willen zoenen’ kan soms gewoon heel duidelijk en helpend zijn. (Oké, doe dat niet tegen iedere willekeurige persoon op straat… daar zit een grens. J)

Tip 3 – ‘de manier’ bestaat niet

Er is niet één manier waarop je kunt zoenen. Iedereen heeft een andere mond, een ander karakter, een andere expressie. Je kunt dus niet op een eenvoudige cursus gaan om het ‘te kunnen’. Het mooie is: iedereen kan het, alleen iedereen doet het op een wat andere manier. Dat is juist het leuke én de reden dat je je er ook niet druk over hoeft te maken wanneer je nog niet gezoend hebt.

Tip 4 – zoen met liefde

Zomaar zoenen. Ik heb het gedaan, maar ben er nooit fan van geweest. Je doet het omdat je erbij wilt horen of het gevoel wil hebben dat je toch echt wel leuk bent (omdat je er zelf misschien niet zo in gelooft). Zoenen omdat je echt keihard verliefd bent, is zoveel fijner! Dan zeg je op die heel speciale manier: wij vinden elkaar echt te gek. En dat is niet zomaar en met iedereen.

 

Tip 5 – take it easy

Oké, dan toch één technische tip. Doe het rustig aan. Wanneer je zoent, hoef je niet keihard aan het werk te gaan met je tong. Het gaat om het liefdevol contact maken met die ander, op een heel bijzondere manier. Met zoenen verken je eigenlijk heel rustig de mond van de ander en speel je een beetje met elkaars tong en mond.

Tip 6 – geniet

Je eerste zoen, die ene bijzondere persoon, dat speciale moment. Het zijn waardevolle herinneringen om te koesteren, maar vooral ook om van te genieten. Zoenen is iets om van te genieten. Doe dat dus zeker!

Photo by Kate on Unsplash