Zin in de zomer met deze 10 fijne items

De zomertijd is ingegaan, en mijn eerste fietsritje met blote benen én benen zit er op! En ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben helemaal klaar voor de zomer. Nou ja, helemaal klaar… mijn benen kunnen nog wel wat bruiner en ik kan nog wel wat leuke nieuwe items voor mijn zomergarderobe gebruiken, maar other than that… READY!

Hoe ik mijn kleding kies

Nu wil ik natuurlijk niet doen alsof ik geen zomerkleding heb. Ik heb – om eerlijk te zijn – best genoeg kleding. Ik probeer altijd lang met mijn kleding te doen, en omdat ik niet meer groei kan ik inmiddels jaren vooruit met kledingstukken en bikini’s. Dus leuk dat ik zo lang met mijn kleding doe hè, maar hoe dan? Key hierin is: kiezen voor wat écht jou is, dan kan het nog jaren mee. En combineer: stoere jeans met fijne tops, mooie broeken met dikke truien, chique tops op losse spijkerbroeken, het kan en zo zet je jezelf ook niet teveel vast in één stijltje. Ook belangrijk: kies iets tijdsloos waar je je goed in voelt. En nee, tijdsloos is niet saai of klassiek. De grap is: vroeger shopte ik nooit bij Esprit. Maar inmiddels heb ik geleerd dat je kleding kiest die jou is, en daarom kom ik steeds vaker bij Esprit. Want ze hebben altijd de items waar ik me prettig bij voel: vrouwelijk, tijdsloos, fijne kwaliteit. Zo kan ik met een paar nieuwe items mijn garderobe toch weer een nieuwe touch geven én daarom deel ik vandaag ook mijn fijne wensenlijstje van Esprit met je!

Om nog even terug te komen op mijn garderobe die zo ongeveer elk jaar hetzelfde blijft… Ik heb een fijne zomerse bloemetjesbroek die ik al 5 jaar heb, en die weet ik steeds weer te updaten met andere shirtjes. Zo wordt mijn outfit van het ene op het andere moment van chillbroek een fijne kantoor-outfit. En inmiddels heb ik ook niet meer één bikinibroekje, maar meerdere, zodat ik lekker mix en match. Maar toch nog hoog op mijn whishlist: een hoog bikinibroekje scoren én een badpak.

Badkleding first, please

Dus, zat ik laatst in het zwembad, was m’n corrigerend bikinibroekje aan het laatste eindje. De stof liet los, en hij werd akelig kaal op mijn billen. Tijd voor iets nieuws dus. Heel fijn dat Esprit ook goede bikini’s heeft voor vollere bustes (zoals die van mij), én fijne mix & match badmode voor dames. Ik heb goede ondersteuning nodig, en hoewel ik nu een leuke bikinitop heb (hallo Hema), is het soms ook fijn om met iets moois voor de dag te komen. En wat meer te mixen dus ;)

De twee bikini’s hebben mooie hogere broekjes, en zijn super ondersteunend (en ook een beetje sexy, waar ik wel van houd).  Maar kies ik dan voor bloemen, of toch de streepjes? Het hoge bikinibroekje in zwart is fijn voor als ik mijn buikje toch wat meer wil ‘verhullen’, en dat badpak… I’m a sucker voor een retro vibe. Extra bonus: je koopt de tops en bottoms los, dus nooit gedoe met niet passende setjes.

Gaan we dan verder met mijn zomerkleding

Want ja, had ik al gezegd dat ik op zich genoeg zomerkleding heb? Mooie basics erbij kunnen altijd, vooral omdat ik ook elk jaar wel een paar dingen weg moet doen omdat het bijvoorbeeld niet meer past of écht kapot is. Deze zomer wil ik investeren in makkelijke linnen blousjes die lekker lang zijn. Vooral het blousje heeft een wauw-factor voor mij: beetje shiny door de zijde, maar wel lekkere korte mouwen! Ik ben er niet zeker van of de kleur voor me gaat werken, maar echt liefde. En altijd goed, een fijn pak. Ik heb er al eentje die ik veel in de winter draag, maar nu ben ik stiekem verliefd geworden op deze twee opties van Esprit. De roze is heel erg millennial, maar die gele: wauw! Dit is echt statement en I love me some statement from time to time.

Ik wil ook graag nog een fijne jurk vinden, met niet al te veel decolleté. Als je wat voller bent van boven, zoals ik, is dat nog best een uitdaging, maar ik denk dat de gestreepte (zie foto hieronder) sowieso een goede match is! Dit is ook een fijne voor naar de kerk bijvoorbeeld, gecombineerd met een wit zomerhoedje ;)

En ik heb het de hele tijd maar over tijdsloos en tijdsloos, en ik denk dat deze fijne blousjes daar ook bij horen. Off-shoulder kan wat mij betreft élke zomer, en is ook leuk voor feestjes of een middagje strand. Die zwarte zie ik al helemaal voor me boven mijn gele broek, en die gestreepte op m’n skinny jeans met m’n nieuwe hakken van de Reshare. Ik ben de laatste jaren ook enorm van de hoedjes, dus ik combineer zoiets dan graag met een rieten hoed en een goede zonnebril. Gratis tip van mij: check zeker in de lente de Zeeman en de Wibra voor fijne hoedjes!

 

En dan ben ik natuurlijk benieuwd: waar ga jij voor in je nieuwe zomergarderobe? Heb je een must-have? Tell me!