6 liedjes om te luisteren wanneer je bang bent

Het fijne aan muziek is dat er voor iedere stemming wel een perfect nummer bestaat. Bijvoorbeeld eentje voor als je blij bent of verdrietig. Maar ook voor als je bang bent, om welke reden dan ook. Dit zijn mijn favoriete nummers om te luisteren wanneer ik bang ben. Ze stellen me gerust of laten me juist zien dat het oké is om je zo te voelen. Klik op de titels om de nummers te luisteren en de videoclips te bekijken!

  1. Afraid – Tenth Avenue North

Met stip op één een liedje met een naam die wel heel straight to the point is 😉 Dit is mijn ultieme favoriet. De tekst gaat in op wat voor angstig gevoel de wereld je kan geven, maar laat tegelijkertijd zien dat er hoop is. Na een paar keer luisteren ken je de lyrics helemaal uit je hoofd. Tip: bekijk de videoclip, voor mij maken de beelden de ervaring compleet.

  1. My Favorite Things – Julie Andrews

Misschien op het eerste gezicht een beetje gek in dit lijstje, maar niet als je terugdenkt aan de film waar die uit komt. Dat is namelijk The Sound Of Music, een film die zich afspeelt in een periode vol angst: de Tweede Wereldoorlog. Dit specifieke liedje zingt Maria von Trapp voor de kinderen wanneer ze bang zijn voor het onweer. Ook al is hij niet bepaald modern, van dit liedje krijg ik elke keer weer een warm gevoel van binnen.

  1. Slow Your Breath Down – Future of Forestry

Future of Forestry is volgens mij nog vrij onbekend. Het is een christelijke indie rock band, die indringende en onalledaagse muziek maakt. ‘Slow Your Breath Down’ is dan ook een liedje dat je niet echt tot de gemiddelde popmuziek kunt rekenen. Maar de mix van akoestische klanken en de aangrijpende tekst is heel bijzonder en de moeite van het luisteren zeker waard.

  1. Bulletproof – Citizen Way

Ik ben sowieso al een enorme fan van Citizen Way, maar ‘Bulletproof’ is misschien wel mijn all time favourite van de christelijke muziek. De song heeft alles in zich wat maakt dat je mee wilt swingen: een popsound, vrolijke upbeat en niet te vergeten een boodschap waar je alleen maar blij van kunt worden.

  1. You’re There – City Harbor

In the middle of the night You’re there
When everybody’s giving up You’re there

Dat vind ik zo’n bemoedigende tekst! Ook al ben je bang, je bent nóóit alleen. God is bij je. Eigenlijk een beetje het idee van Jesaja 41:10, wat ik een ontzettend krachtige tekst vind. Meer bemoedigende Bijbelsteksten kun je trouwens in deze blog vinden! Het is een heel mooi, rustig duet met toch een opgewekte ondertoon.

  1. Safe – Alisa Turner

Een prachtig nummer gezongen door een zangeres met een prachtige stem. De toon van het liedje is ergens een beetje vlak, er zit op het eerste gezicht niet veel emotie in. Maar ik vind juist dat die rust je heel goed de kalmte en vrede laat ervaren die je bij Jezus kunt vinden.

Heb jij ook een nummer wat je fijn vindt om te luisteren als je bang bent? Zo ja, laat het me hieronder weten!

Photo by Gery Wibowo on Unsplash