Wie is jouw geloofsheld?

Wie bewonder jij? En waarom? Ik bewonder een aantal mensen, bijvoorbeeld Joëlle: wie zou er niet zo willen koken en bakken als zij? Of Belles eindredacteur Sonja, die samen met het Belleteam altijd weer een prachtige Belle aflevert. Ook hebben we op kantoor een fantastische vormgever, Lisanne, die de mooiste posters, flyers en kaartjes voor ons ontwerpt. Allemaal bewonderenswaardige talenten, vind je niet?

Maar de vraag boven deze blog is: wie is jouw geloofsheld? En dat is toch een heel ander soort bewonderen. Rond kerst heb ik veel nagedacht over Maria, de moeder van Jezus. Zo’n jonge vrouw (ze was waarschijnlijk niet ouder dan 15) die een hele toekomst met Jozef voor zich zag, tot ze plotseling zwanger blijkt te zijn. Dan verandert alles. De engel vertelt haar dat zij zwanger is en ik heb wel eens nagedacht over wat mijn eerste reactie zou zijn. Ik zou vol ongeloof zijn, ik zou misschien veel vragen hebben en niet weten wat ik ermee zou moeten. Maar Maria’s allereerste reactie (en dat vind ik zo bijzonder), is: ‘Ik wil de Heer God gehoorzaam zijn. Laat Hij met me doen wat u heeft gezegd.’ Op dit moment is zij mijn geloofsheld: zij was er zeker van dat dit Gods plan was en twijfelde geen moment.

Stronglife maakt filmpjes over onder andere het onderwerp Geloofshelden. Deze gaat over een geloofsheld van Chantal: de mooie Esther.

Ik ben erg benieuwd wat jij hiervan vindt. Heb jij Esther al op deze manier bekeken? Is zij jouw geloofsheld? Ik kan nog veel meer Bijbelse geloofshelden bedenken maar er zijn ook vast genoeg niet-Bijbelse geloofshelden. Wie is jouw geloofsheld?