De ultieme vakantieboekenlijst

De vakantie is begonnen en wat gaan we doen? Lezen natuurlijk!

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik verslind boeken in mijn vakantie. Ik heb eens een record bereikt van zes boeken in een week en dat was ook wel een beetje heftig. (Op een bepaald moment wist ik niet meer welke hoofdpersoon ik nou ook alweer volgde)

Omdat ik de laatste tijd mega veel tips heb gekregen van jullie, (Thank you!) heb ik een lijst gemaakt met geweldige boeken voor in je vakantie. En voor jullie gemak heb ik ze gerangschikt op genre! Here we go!

Schermafbeelding 2016-07-11 om 12.13.50 Schermafbeelding 2016-07-11 om 12.14.44Schermafbeelding 2016-07-11 om 16.29.34

Spanning (& hopelijk een beetje romantiek)

 • The Selection (+ alle vervolgen) van Kiera Cass. Lees hier het interview met de auteur! (Geen spoilers hoor!)
 • Lori BentonHet land van mijn vader. Het verhaal speelt zich af in de 18e eeuw en Willa, een dochter van kolonisten, wordt als 14-jarig meisje ontvoerd door indianen. Ze groeit op tot jonge vrouw in de indianenstam maar besluit na een tijd weer terug te keren naar de plek waar haar ouders wonen. Lori Benton heeft trouwens nog twee boeken geschreven in deze stijl, ook zeker de moeite waard!
 • De onvergetelijke reis van August King – John Ehle
  John Ehle maakt een lange reis door Amerika en moet lastige beslissingen maken als hij een weggelopen slavin tegenkomt. ‘Het helpen van een zwarte slavin is een overtreding die hem letterlijk alles kan kosten. Tegen wil en dank confronteert Annalees hem met zichzelf, en met het leven zoals hij dat tot nu toe geleefd heeft. Nu moet August bepalen welke rol hij zelf wil spelen, en wat hij daarvoor overheeft.’
 • Elizabeth Musser – Verborgen antwoorden (en ze heeft nog meer vette boeken geschreven!)
  Deze lijkt me echt heel erg vet: Emile is ervan overtuigd dat zijn vader undercover als spion werkt of misschien is vermoord. Hij is namelijk spoorloos verdwenen en zijn moeder wil hem niet vertellen wat er precies gebeurd is. Emile moet verhuizen van Frankrijk naar Atlanta, Verenigde Staten en alle spanningen en cultuurverschillen maken het niet echt makkelijker.
 • Een heel spannend oorlogsboek, Amelie, het meisje dat er niet mocht zijn. Deze tip kreeg ik van Mariska in de reacties, dankjewel!
 • Het meisje uit de trein – Irma Joubert.
 • Ik kan deze niet vaak genoeg aanraden: Morgen toen de oorlog begon. RESERVEER DEZE GAUW IN JE BIEB!

Schermafbeelding 2016-07-11 om 15.02.39 Schermafbeelding 2016-07-11 om 15.01.08Schermafbeelding 2016-07-11 om 16.20.20

Wegdroomboeken (+ lekker wat humor)

 • Maaike en Domenico! Deze tip krijg ik supervaak onder mijn boekenblogs maar eerlijk gezegd heb ik ze zelf nooit gelezen. Op kantoor kreeg ik bijna gejuich toen ik vroeg of dat toffe boeken zijn. Ken je ze ook niet, net als ik? De boeken draaien om Maaike, die in boek 1 Domenico ontmoet. Zij is rustig en hij is brutaal: een goed stel?
  Ik vind eerlijk gezegd dat de covers er niet zo mooi uitzien, maar als ik alle Bellemeiden en collega’s moet geloven zijn dit echt heerlijke boeken voor in je vakantie. Scoor ze gauw nog ff in de bieb!
 • The Rosie Project & The Rosie Effect – Heerlijke grappige boeken over een man die een vrouw zoekt. Het enige ding is dat Don enorm autistisch is en het aanpakt als een nieuw wetenschappelijk project. Maar hij gaat haar vinden, hoe dan ook!
 • Een buitengewoon gewoon leven  – Monica Wood.
  Zelfde soort humor en leuke schrijfster!
 • De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween van Jonas Jonasson. Van dezelfde schrijver is ook het boek De zonderlinge avonturen van het geniale bommenmeisje.
  Ik vond deze boeken echt supergrappig en ik had ze megasnel uit! Lekker voor in de auto (als je daar niet misselijk van wordt) of bij het zwembad!
 • Nicholas Sparks – De Bruiloft. Deze raadt Eline aan! (Toepasselijk of wat?)
 • Ik heb met Valentijnsdag lekker wat boeken verzamelt die goed in het genre wegdroomboeken vallen, check die hier nog ff!
 • Martanja vond dit een heerlijk boek: Alle sterren van de hemel. Als ik de achterkant zo bekijk, lijkt het inderdaad een boek om in m’n koffer te stoppen!
  Met de moed der wanhoop probeert de eenentwintigjarige Harriet, de meest zinnige van het stel, haar opmerkelijke familie van de ondergang te redden. Negen maanden lang stort zij zich vol overgave in de echte wereld en krijgt te maken met absurde situaties – maar ook met de ware (zij het goed vermomde) liefde.’

  Jane eyreSchermafbeelding 2016-07-11 om 16.17.54Schermafbeelding 2016-07-11 om 16.18.42

Goede verhalen & klassiekers

 • Guurtje Leguijt – Niemandsland
  ‘Justus, een gevoelig kind, groeit op in een harmonieus gezin. Hij heeft het er goed met zijn zusjes en zijn ouders. Als hij negen jaar is, overlijdt plotseling zijn moeder – Justus heeft geen idee waaraan, of waarom. Justus wordt uit huis geplaatst en komt pardoes terecht in de jungle van crisisopvang en jeugdzorg – zonder zijn zusjes, zijn vader met wie hij zo’n goede band heeft, zonder zijn pasgegeboren broertje. Hij voelt zich wanhopig eenzaam. Is het misschien zijn schuld dat zijn moeder is doodgegaan? Waarom moet hij anders zomaar het huis uit?’
  Echt een goed boek over een heel heftige situatie.
 • Een Keukenmeidenroman – Kathryn Stockett. Als je deze nog niet gelezen hebt, DOEN! Dit klinkt als een chicklit maar het is een fantastisch goed verhaal over drie vrouwen.
 • Anne vertelde op kantoor dat ze eigenlijk een hekel heeft aan lezen maar wel goede herinneringen heeft aan het boek Modoc. Ik ga verder niks vertellen, scoor hem gewoon in de bieb!
 • Echt een klassieker: Ik las ooit in een zomer Jane Eyre en ik heb er geen spijt van gekregen haha. Het kost je even wat moeite om aan de schrijftaal te wennen en sommige fragmenten zijn langdradig, maar het verhaal is prachtig en absoluut de moeite waard!
 • Een echte tip van mijzelf zijn de boeken van Carlos Ruiz Zafon. Hij heeft drie boeken geschreven in dezelfde serie, met allemaal heerlijke titels. De schaduw van de wind, De gevangene van de hemel, Het spel van de engel gaan over dezelfde mensen maar in verschillende perspectieven en tijden. Je kunt de boeken in verschillende volgordes lezen en kijk gewoon even welk boek je het eerst kunt reserveren bij je bieb, want daar liggen ze zeker weten! Laat je meeslepen door de geweldige personages en verhalen en ontdek Barcelona! Ik heb super genoten van deze boeken!

the hobbit Alice in wonderlandSchermafbeelding 2016-07-11 om 16.22.30

Fantasy

 • Nog zo’n goede tip uit de reacties: De serie van Joëlle Charbonneau, De Test. Weer zo’n boek voor de fans van the Hunger Games of Divergent. 
 • Heb je the Hobbit al gelezen? Doendoendoen!
 • Niet echt fantasy, eerder historisch, zijn de boeken van Simone van der Vlugt. Ze heeft een aantal ijzersterke romans die zich afspelen in verschillende tijden en die MEGA spannend zijn. Serieus, ik verslond deze boeken. Aanrader!!
 • Alice in wonderland van Lewis Caroll. We zijn er hier op de redactie wel over uit dat dit niet per se een kinderboek is maar ook heel leuk en grappig is voor volwassenen! Deze editie heeft Martanja en ik ben jaloers!

Oef wat een lijst! Lekker wat te lezen dus! Blijf vooral lekker reageren met jouw favorieten en laat me ook weten wat je van mijn tips vond! En ook als je niet op vakantie gaat dit jaar, dan nog kun je met deze boeken toch op avontuur. Een fijne vakantie!

via GIPHY