Boeken&Belle: De leukste Bijbelse dagboekjes!

Ik maakte deze zomer allemaal goede voornemens voor mijn nieuwe schooljaar. Ik wilde hard werken, vroeg uit bed ‘s ochtends, vroeg in bed ‘s avonds, mijn work-out iedere dag doen en boven alles: meer Bijbellezen! Als ik ‘s ochtends bij mijn kopje koffie een dagboekje opensla en daarna tijd neem voor gebed, heb ik toch een veel betere start van mijn dag dan wanneer ik mijn bed uitrol en gehaast naar college vertrek.

Stille tijd

Ik zag dat er op het forum een goed gelezen topic was, over hoe je nou stille tijd kunt houden. En ja, hoe doe je dat nou? Ik ben van mening dat een mooi en leuk dagboek je een heel eind op weg kan helpen.Iedere dag kun je meer leren over God en over de Bijbel! Als je geprikkeld wordt door wat je leest, onthoud je het beter en kun je het beter gebruiken in je dagelijks leven. Maar ja.. hoe vind je nou dat juiste dagboek?

Heb jij even geluk, ik ben vandaag Bijbels-dagboek-expert!

Elke dag een cadeautje

Daniëlle Heerens schreef een mooi dagboekje met korte, pakkende stukjes. Het idee achter het dagboekje is dat elke dag een nieuw cadeau van God is. Niet omdat je goed presteert of omdat je jarig bent. Nee, om een veel belangrijkere reden: omdat je Gods geliefde dochter bent en je elke dag mag vieren dat je enorm waardevol bent.
Elke morgen schenkt hij nieuwe weldaden!’ Het dagboek ligt vanaf half augustus (NU!) in de christelijke boekhandels! Hij kost €15,95 euro.

1

Onderweg met Jezus

Ik ben echt fan van dit dagboek, hij ziet er mooi uit en de opdrachten zijn super gaaf. Je gaat elke week (dus geen echt dagboek maar meer weekboek, misschien past dit beter bij je?) met een verhaal uit een van de evangeliën aan de slag. Je doet er kleine schrijfopdrachten bij en je ervaart wat dit verhaal voor jou kan betekenen. Dit is wel een dagboek voor de meiden die graag dagelijks uitgedaagd worden, de teksten zijn soms best pittig!

Onderweg met Jezus

Voor meiden

Dit Bijbels dagboek voor meiden heb ik al eens eerder besproken, maar nu wil ik hem toch nog graag ff noemen. Allereerst: het dagboek heeft in een nieuwe uitgave een supermooie cover gekregen! Hij is nu van een soort roze leer, pretty! Daarnaast vind ik het echt een voordeel dat je in dit dagboekje dagelijks een overdenking krijgt mét gebed. Soms weet je de juiste woorden niet te vinden om te bidden en kun je dus met de woorden uit het dagboekje je gebed aanvullen.

    voor meiden

Dicht bij Jezus

Dit prachtige boekje lees ik in het weekend bij mijn moeder en ieder stukje is weer prachtig. De teksten zijn raak en verhelderend en eerlijk gezegd moet ik er best wel vaak even over nadenken voordat het compleet landt. We hebben dit dagboekje ook mogen weggeven tijdens een leuke winactie! Dit dagboek kost €16,95.sas-4d692e0344219ec96c0df620f15227cd-1

Smileys, spiegels en stille tijd met God

Dit superleuke meidendagboekje moeten we nog even afwachten. Het dagboekje verschijnt begin september en ik beloof bij deze dat ik even laat weten wat ik ervan vind! Ik vind de cover er al schattig en lekker roze uitzien!

arkBOspiegelssmileys0616.indd

Dagboek bij de HSV

Allereerst: wat een vette omslag! Superleuk en dan valt me het volgende op: hij is maar €7,50! Ja, denk je dan, leuk, een dagboek bij de Herziene Statenvertaling, maar die heb ik helemaal niet! Geen probleem! Ik lees thuis ook een dagboek bedoeld voor bij de HSV maar het is prima te lezen met andere vertalingen. Simpele pagina’s met korte stukjes overdenking, een bijbeltekst en dan een opdracht voor jezelf.

9789088970795-dagboek-bij-de-hsv-voor-meiden Schermafbeelding 2016-08-18 om 10.43.24Schermafbeelding 2016-08-18 om 10.43.08

Ik ben heel erg benieuwd of je een van deze dagboeken hebt, en wat je er dan van vindt! Laat het gauw weten in de comments! (Oh en jullie blijken altijd heel nauwkeurig mij te kunnen aanvullen met de boeken die ik gemist heb, en op zulke lezers ben ik trots, meiden! So go ahead!)