10x vliegensvlug een lekkere lunch

Vind jij de lunch maar saai? Met deze 10 super makkelijke recepten leuk jij je lunch vanaf nu helemaal op!

pancake-640869_640

1. Bananenpannenkoekjes

Dit is zo makkelijk en zooo lekker! Prak een rijpe banaan fijn en meng hem met twee eieren. Je kunt ze gewoon net zo bakken als gewone pannenkoeken, alleen wel handig om ze wat kleiner te maken, dan is de kans op breken door de zware banaan wat minder groot! Voor een 2.0 versie kun je ook nog havermout en kaneel door het beslag mengen!

2. Appeltaarttoetje

Voor dit lekkere toetje heb je eigenlijk alleen kwark, appel, rozijnen en wat kaneel nodig. Snij de appel in stukjes en roer het allemaal door elkaar. Bijna net echt appeltaart, alleen dan een stuk gezonder!

Pain_au_chocolat_Luc_Viatour

3. Bladerdeeg met chocopasta

Smeer voor deze heerlijke broodjes gewoon een laagje chocoladepasta op een plakje bladerdeeg, vouw hem dubbel (druk hem goed aan met bijvoorbeeld een vork anders gaat hij open in de oven) en bak hem in de oven volgens de aanwijzingen op het pakje bladerdeeg.

4. Nutella-cake

Dit recept kwam ik tegen en dit klinkt toch echt te mooi om waar te zijn, vind je niet!? Voor deze cake kluts je 4 eieren in een kom tot ze 3 keer zoveel volume hebben, dit kost wel even tijd maar dan heb je ook wat! Verwarm daarna 250 gram Nutella 20 seconden in de magnetron zodat het smelt, roer het door de eieren en giet het in een ingevette bakvorm. Na 20-25 in de oven is je cake klaar! Aanvalleeen!

5385741426_24d85617f3_b

5. Mueslireep

Smelt wat pindakaas met honing en roer er havermout en chocolade chips door. Even goed aandrukken in de vorm die je wilt en af laten koelen. Dan is het alweer klaar.

6. Gevulde wrap

Dit is ideaal voor als er nog een restje gebakken kip in de koelkast ligt! Smeer een verwarmde wrap in met kruidenboter, leg daar de stukjes kip op en strooi daar wat sla overheen. Ligt er geen kip in de koelkast? Dan is een plakje kipfilet ook lekker!

cookies-1542029_640

7. Havermoutkoekjes

Je kunt natuurlijk ook koekjes al lunch eten! Verwarm de oven voor op 180 graden, mix 120 gram appelmoes met 150 gram havermout en kneed er koekjes van. Bak ze op bakpapier 15 minuten in de oven en je kunt eten!

8. Bijzonder broodbeleg

Je kunt ook gewoon ouderwets een boterhammetje smeren. Maar probeer dan eens wat nieuws! Heb je wel eens boterhamworst of ham met augurk op brood gegeten? Of pindakaas met hagelslag? Of pindakaas met komkommer? Nee? Doen! Je zult versteld staan van hoe lekker het is!

Veggie_pizza

9. Supermakkelijke pizza

Heb jij zin in pizza voor de lunch? Je kunt heel makkelijk een plakje bladerdeeg pakken, daar wat tomatenpuree op smeren en daar wat groente overheen strooien. Desnoods steek je gewoon je hand in de vriezer en pak je  een beetje uit een zak Italiaanse groente of soepgroenten! Bak het volgens de aanwijzingen op het bladerdeegpakje en klaar!

10. Toastjes van oud brood

Dit is heel erg lekker en ook nog eens ideaal! Je hoeft op deze manier namelijk het oude brood niet weg te gooien! Snij de korsten van je boterham af, druk hem goed plat, smeer er wat roomboter op en strooi daar wat sesamzaad op. Even lichtbruin bakken aan beide kanten in de pan en je kunt eten.

Nog meer…

Behalve deze recepten, staan er hier op de blog nog veel meer lekkere en makkelijke recepten! Deze gezonde banaankoekjes bijvoorbeeld, of deze wentelteefjes. En heb je deze heerlijke omelet al gezien? Of deze franse crêpes met Nutella? ( want zeg nou zelf, alles is lekkerder met Nutella toch!?) Nou goed, ik kan nog wel even doorgaan maar jij bent nu de komende tijd al wel even zoet in de keuken geloof ik!

bellecover

Is het water je in de mond gelopen van deze tips? Belle nummer 14 staat helemaal in het teken van food. Word voor 1 november clublid en krijg hem als eerste door de bus!

Knop_geefjeop