5 leuke dingen om te doen op je (eerste) date

Valentijn is weliswaar achter de rug, maar dat wil niet zeggen dat je nu niet meer kan afspreken met die ene leuke jongen…  Stel je voor: die ene jongen vraagt of je iets leuks met hem wil doen. Die jongen die opvallend vaak een glimlach op jouw gezicht weet te toveren. Je zegt ja en dan besef je pas… je hebt een date! Superspannend! Maar wat ga je dan samen doen? Hier vijf tips voor fijne en leuke dingen om te doen op je (eerste) date.

1. Wandelen

Wandelen, misschien vind je het wel ontzettend saai klinken, maar het is echt heel tof! Kies voor een mooie plek, zoals het strand, de duinen, het bos of de hei. Het voordeel van wandelen is dat je elkaar dus niet de hele tijd awkward aan hoeft te kijken en bovendien blijf je bezig door het lopen. Je kunt ondertussen lekker kletsen! Valt het gesprek stil? Dan kun je hem altijd nog even wijzen op de mooie natuur of een leuk vogeltje.

2. Picknicken

Je kunt dit zo groot of klein maken als je zelf wil. Je kunt voorstellen om een broodje te eten in het park, maar ook om allebei wat lekkere dingen mee te nemen en een leuk kleedje, zodat jullie uren kunnen eten en kletsen.

3. Doe iets wat hij leuk vindt

Vraag hem wat hij nou echt leuk vindt om te doen (of ga zelf op onderzoek uit en kom erachter). Zo kan hij één van zijn hobby’s laten zien én kan hij jou misschien wel wat leren. Dat streelt natuurlijk alleen maar weer een beetje zijn ego. Bovendien ben je meteen lekker bezig!

4. Ga samen een ijsje halen

Hiermee combineer je mooi een aantal tips tegelijk! Ga lekker een eindje lopen door een leuk stadje of over een leuk strandje en sluit het af met een lekker ijsje. Het is lekker laagdrempelig wanneer jíj hem wil meevragen. Je kunt gewoon een appje sturen: “Hey, ik ga een ijsje halen. Zin om mee te gaan?” Wie zegt er nu nee tegen een belle en een ijsje? 😉

5. Volg samen een workshop

Koken, pottenbakken, dansen, schilderen… waar is geen workshop voor bedacht? Via groupon of vakantieveilingen kan je soms makkelijk aan wat goedkopere tickets komen. Zo’n workshop kan het ijs goed breken en kan erg grappig zijn. En samen lachen werkt natuurlijk altijd goed!

Is het je eerste date? Dat is vast super leuk en spannend. Eline schreef er een levenslesje over, zodat jij er helemaal klaar voor bent. Welke date zou jij wel een keer willen doen?