Als je op meisjes valt… vier tips!

In een vorige blog noemde ik het al even: niet alle meiden vallen op jongens. Misschien herkende jij het wel toen je het las. Maar wat moet je daar nou mee, met die gevoelens? Hierbij wat tips, voor als het misschien stormt in je hoofd en je hart.

1. Neem de tijd

Wat kan het verwarrend zijn, al die gevoelens die zo tegenstrijdig lijken met wat iedereen om je heen voelt. Misschien wil je er niet aan toegeven, aan gevoelens voor andere meisjes. Lieve meid, neem de tijd. Je hoeft niet vandaag al te weten of je nu hetero of homo bent. Je hoeft niet vandaag al te zeggen wie je bent en wat je wilt. Merk je dat je iets voelt bij een meisje? Denk er eens rustig over na wat er nu eigenlijk gebeurt. En vind je dat fijn of vind je dat vervelend? Raak niet in paniek of in een haast om een bepaald plaatje compleet te krijgen. Soms heb je een periode nodig om iets uit te zoeken, om te worstelen of om ergens (niet) blij mee te zijn.

2. Accepteer wie je bent

Als christenen (of in een christelijke wereld) hebben we de neiging om gevoelens of gedachten direct in te delen in de categorie goed of fout. Dat doen we vaak te snel. Zo kan het zijn dat je homoseksualiteit fout vindt (of dat je denkt dat je omgeving dat vindt) en dus je gedachten en gevoelens weg wilt hebben. Weg ermee, dit is niet goed! Maar zoals in tip 1 beschreven, zie je dat je nu volledig voorbij gaat aan: wat voel of wat denk ik nu eigenlijk? En het is een feit dat jouw gevoel er is. Al zou je het willen, dat kun je niet zomaar aan de kant schuiven en wegdenken. Misschien voel jij iets voor andere meiden. Is een feit, dat hoort bij jou. Natuurlijk mag je daar blij mee zijn of er gigantisch van balen, dat hoort óók bij jou. Maar echt, laat er zijn wat je voelt!

3. Deel je gevoelens

Soms kan het wel lastig zijn, die gevoelens gewoon laten voor wat ze zijn. Je kunt er gek van worden. Vaak is het zo dat wanneer je gevoelens deelt, het ter plekke al minder lastig wordt. Alsof je dat ingewikkelde echt een beetje uit kunt delen. Kies iemand uit waarvan je weet: daar voel ik me prettig bij, hij/zij veroordeelt me niet en luistert gewoon naar mijn verhaal. Het voelt best even spannend om te delen, dus vertel dat ook gewoon als eerste. Misschien moet je tijdens het vertellen ook wel huilen, naar woorden zoeken of ga je zenuwachtig lachen. Maakt niks uit, doe dat gewoon en neem de tijd om rustig je gevoelens te vertellen.

4. Je bent geliefd!

Jij hebt op dit moment misschien wel heel erg de focus op de gevoelens die door je hoofd of lijf razen. Het lijkt wel alsof er niks ander bestaat. Maar als allereerste ben en blijf jij Gods geliefde meisje. Of je nu op meisjes valt of op jongens of dat je het niet weet… Dat maakt voor Hem totaal geen verschil, Zijn liefde voor jou is er altijd al geweest en zal er ook altijd blijven. Altijd.

Reageren onder deze blog kan, maar hoeft niet natuurlijk. Wees alsjeblieft wel respectvol als je reageert. Doorpraten kan altijd op het forum, je kan eens oude blogjes over dit thema doorlezen of mail Martanja (martanja@huisvanbelle.nl) als je vragen hebt!