Annabel heeft grootse plannen

Ze is 16 en weet al precies wat ze wil; verloskundige worden en naar Afrika zodat ze kan helpen in rampgebieden en vluchtelingenkampen. Annabel vertelt: “Ik vind het heel erg wat er allemaal gebeurt in de wereld, en wat me vooral raakt is armoede. Zeker de oorzaak van armoede vind ik verschrikkelijk, vaak oneerlijke handel en uitbuiting vanuit rijkere landen. Dat een groot deel van armoede veroorzaakt is door mensen, vind ik echt een hele nare gedachte.”

Check deze blog over de les die Eline leerde van armoede.

Sponsorkindje

Dat zij hier iets in wil betekenen is een prachtige droom en heel inspirerend! Daar houdt het niet op. Annabel wil namelijk ook nú al iets betekenen voor mensen in derdewereldlanden en ze besloot samen met haar opa een kindje te sponsoren via Compassion.

De beslissing om kleine Sherlanda te sponsoren maakte ze afgelopen Pinksteren op Opwekking. Ze hielp mee in Het Spiegelcafé van Compassion waar haar moeder werkt. “Daar heb ik veel mensen geholpen aan een sponsorkindje en kreeg ik ontzettend veel mooie verhalen te horen. Dit motiveerde mij en ik vond dat ik wel wat beters kon doen met mijn zakgeld. Terwijl ik hielp om sponsors te zoeken voor de kinderen, kwam ik een foto van een heel mooi meisje tegen. Die heb ik de hele middag bij me gehouden en ik besloot dat ik haar, Sherlanda, wilde sponsoren.”

Geld

Een kindje sponsoren is natuurlijk een prachtig idee, maar het geld kan wat lastig zijn als je bijvoorbeeld 50 euro zakgeld per maand krijgt. Toch wilde Annabel koste wat het kost dit kindje adopteren, dus bedacht ze daar iets op!

In mijn eentje 33,- euro per maand betalen vond ik best veel, dus ik vroeg mijn opa of hij wilde helpen. Dat wilde hij heel graag! Hij ondersteunt mij nu met de kosten tot ik genoeg inkomen heb om het zelf te kunnen betalen. De giften, bijvoorbeeld voor haar verjaardag, betaal ik wel zelf.”

Annabel raadt iedereen aan om een kindje te sponsoren: Met het sponsoren van een kind heb je al zoveel invloed op zijn of haar leven en als iedereen dat doet verandert er dus al heel wat in de wereld. In je eentje verander je een beetje, maar met zijn allen komen we al een stuk verder. Daarom wil ik graag zoveel mogelijk meiden (of jongens/volwassen, dat maakt niet uit) motiveren om zoiets te doen.”

Betere toekomst

Door het geld wat Annabel en haar opa maandelijks overmaken, kan Sherlanda naar school en zo haar diploma halen. “Door goed onderwijs is de kans groot dat de kinderen uit armoede komen, of in ieder geval dat hun situatie erg verbetert. Ik hoop dat ik haar kan helpen op weg naar een betere toekomst.”

Zou jij ook graag iets voor een kindje in een derdewereldland willen betekenen maar heb je het geld niet? Vraag dan net als Annabel iemand om je daarmee te helpen. Je kunt natuurlijk ook samen met een groep vriendinnen een kindje sponsoren!

Lees ook deze blog over wat jij kunt doen aan armoede.

Via deze link vind je meer informatie over het sponsorproject van Compassion.

We vinden het belangrijk dat we op Huis van Belle ook de andere kant laten zien. In veel landen heerst ernstige armoede en Compassion bevrijdt kinderen uit de ergste armoede in Jezus’ naam. Eline ging in 2015 op reis naar Colombia met Compassion.

belle14

In de nieuwste Belle staat in samenwerking met Compassion een heel leuk interview met Matthijn Buwalda waar een winactie aan is gekoppeld! Bekijk hier de preview van deze Belle. Ben je nog geen lid maar wil je hem toch ontvangen? Bestel hem dan in onze webshop. Wanneer je besluit lid te worden van onze club krijg je ook nog eens een tof Anne Sara pakket cadeau!