Boeken&Belle

Oef, eindelijk heb ik weer eens tijd om een boek te lezen na een drukke toetsweek! Herkenbaar? Ik vind het heerlijk om lekker te relaxen met een boek in de luie stoel of in het zonnetje op het balkon. Maar ik moet eerlijk toegeven dat ik er veel te weinig aan toekom. Als ik de hele dag al heb zitten leren of op school heb gezeten, heb ik soms geen puf meer om een boek open te slaan! Terwijl:

  1. Dit onderzoek van MindLab uit 2013 laat zien dat lezen echt super ontspannend werkt: je vermindert stress met 60 procent!
  2. nog ff appen of Facebooken erg slecht is, vlak voor het slapengaan, vanwege het blauwe licht dat je telefoon geeft.
  3. het juist fijn is om na een lange, saaie dag school of werk in de wondere wereld van boeken te belanden!

Dus, bij deze: pak een boek en geniet!

Als geen ander
Una Lamarche

9200000045871866Niet alleen een romantisch verhaal, maar ook nog heel interessant. Devorah en Jaxon leren elkaar op een onhandige manier kennen: ze komen samen vast te zitten in een lift. Vanaf dan ontstaat er vriendschap en verliefdheid maar ze hebben nog heel wat obstakels te overwinnen. Devorah is chassidisch opgevoed, volgens een strenge stroming binnen het Jodendom en Jaxon is een grappige, slimme jongen die smoorverliefd op haar wordt. Ik zal niet teveel verklappen, maar koop of leen dit boek en enjoy!

Pauwblauw
Rosanne Hawkepauwblauw-rosanne-hawke-boek-cover-9789029724869

Wow, wat een heftig verhaal: dit boek is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Asia Bibi, waar je vast wel van gehoord hebt. Zij zit al sinds 2009 vast in de gevangenis, omdat ze christen is en de profeet Mohammed beledigd zou hebben. Ze wacht nu al 7 jaar op het vonnis: de doodstraf? (Lees er hier meer over!)

In Pauwblauw gaat de Pakistaanse Aster als christen naar een islamitische school. Algauw ontdekt ze dat de moslimschool een verschrikkelijke plek is voor een christen. Op een dag wordt ze ervan beschuldigd dat ze de heilige profeet beledigd heeft: met gruwelijke gevolgen.
De schrijfster, Rosanne Hawke, is hulpverlener en lerares in Pakistan en het Midden-Oosten geweest. Ze heeft zeven jaar lang geleefd met de strenge wetten van de sharia en is door de verhalen van Asia Bibi en anderen geïnspireerd voor Pauwblauw

 

Een prinses voor altijd

9789043526395-een-prinses-voor-altijd-l-LQ-fEen prinsessenboek? Niet helemaal! Toen ik de eerste pagina’s begon te lezen, ontdekte ik dat het gaat over Reggie, een stoere jonge vrouw die haar eigen garage voor auto’s heeft. Ze is gek op het sleutelen aan oldtimers en ze leidt een lekker rustig leven in een dorpje. Precies zoals het haar bevalt. Maar dan blijkt ze de enige troonopvolger te zijn van het hertogdom van Hessenberg en gaat haar leven er toch anders uitzien..

Gek op de films van Princess Diaries en The Prince & Me? Dan is dit boek echt perfect voor jou! Ik mag dit boek ook weggeven vandaag! De winnaars hebben een email gekregen!

Wat is het laatste boek dat jij gelezen hebt?