Boeken&Belle: Christmas is coming!

Utrecht heeft lichtjes in de straten, de stationshal is versierd, ik ben verslaafd geraakt aan akoestische kerstliedje, kortom: het duurt niet lang meer voordat het kerst is! En als het kerst is.. is het vakantie! Een perfect moment om jezelf te verwennen op een nieuw boek, of misschien wel twee.. of drie..

Schermafbeelding 2015-12-12 om 11.33.38Let it snow!

Waarschijnlijk heb je alle boeken van John Green met kaft en inhoud verslonden, maar ik heb een hele leuke uitgave gevonden van twee verhalen van John Green + een mooi verhaal van Maureen Johnson en Lauren Myracle. Het is een lekker dik winterboek met als titel ‘Let it snow’ en heeft drie zulke mooie verhalen, dat je ouders op eerste kerstdag jou uit je boek moeten sleuren.

Max Lucado

Weet je eigenlijk nog wel hoe het kerstverhaal gaat? Wat het betekent voor ons? Max Lucado, fantastische schrijver van superveel boeken, heeft het kerstverhaal dit jaar opnieuw geschreven. In verhalen over engelen, een stal en een geboorte geeft hij een nieuwe frisse blik op het eeuwenoude verhaal. Hij brengt het kerstverhaal dichtbij jou, zodat je kunt begrijpen en beseffen wie het kindje Jezus voor jou mag zijn en wat we vieren met kerst! Ook super om cadeau te doen aan die vriendin die het kerstverhaal nog nooit gehoord heeft!
Kerstverhalen van Max Lucado 

1001004011269971Alles weten

Wist je dat klokken in winkels altijd op tien voor twee staan? (of tien over tien) Waarom? Omdat de wijzers dan een soort lachend gezichtje vormen, waardoor mensen de klokken er ‘vriendelijker’ uit vinden zien. Ben je net als ik gek op weetjes en feiten? Dan heb ik echt een heel leuk boek voor je gevonden! Het heet ‘Het grote boek van nutteloze kennis’ en het gaat over dingen die wij als feit kennen, maar die soms helemaal niet waar zijn! Hoeveel poten heeft een octopus? Wat voor kleur is een sinaasappel? (Let op, dit waren strikvragen!) Leuk boek om je familie mee te vermaken aan de kersttafel!
Het grote boek van nutteloze kennis, John Mitchinson & John Lloyd

 

9789491844430-onderweg-met-jezusGoed voornemen

Alvast een goed voornemen: meer in je dagboekje lezen! En wat helpt dan beter dan een prachtig boek waar je zelf ook in mag schrijven en ontdekken? In ‘Onderweg Met Jezus’ sta je iedere week stil bij een Bijbels verhaal en wat het voor jou betekent. Heb je zelf een dagboekje waar je gek op bent en wil je die andere meiden aanraden? Laat het even weten in de reacties!

 

 

 

9200000022383304

S P A N N I N G

YES, ik heb er weer 1. Zo’n spannend boek dat je het niet weg kan leggen, dat je het einde móet weten! Het is ‘Honderd Uur Nacht’, waarin Emilia in New York strandt, zonder plek om te verblijven, als er een gigantische storm op komst is. Met twee Amerikaanse jongens en een klein dapper meisje, bereidt ze zich voor, maar zullen ze het overleven?

Perfect voor in je warme bedje als het buiten koud is! Enjoy!