Boekreview – Aquila

Ben je klaar om op het puntje van je stoel te zitten? Ben je klaar voor intrige en spanning? Dan is dit boek écht iets voor jou, want dit boek heeft het allemaal!

Studeren in het buitenland

Een jaartje studeren in het buitenland, wie wil dat nou niet? Nika is een studente uit Duitsland die niet alleen aan haar taal werkt in het Italiaans Siena, maar ook iets met geschiedenis studeert. Ze woont samen met Jenny in een appartement en heeft het eigenlijk best naar haar zin in het mooie weer en de Italiaanse jongens.

Maar het is niet allemaal zo fantastisch als het lijkt, want op een zondagmorgen wordt Nika wakker en weet ze niks meer van de afgelopen nacht. Of beter gezegd: de afgelopen twee dagen. Er zit een groot gat in haar geheugen, en al het bloed op haar gezicht en in haar kleren maken het er niet beter op. En Jenny is ook verdwenen.

Eenhoorn en adelaar

In haar broekzak vindt Nika een papiertje met daarop een heleboel steekwoorden en zinnen, en daar begint haar zoektocht.  Wat betekenen de woorden eenhoorn en adelaar? Waar is haar telefoon? Waar zijn haar sleutels? Klopt het dat ze heeft geflirt met het vriendje van Jenny? Klopt het dat ze Jenny heeft vermoord? Niet alleen wil ze weer gewoon haar normale leven terug, maar belangrijker nog: de politie zit haar op de hielen en ze moet het allemaal uitzoeken voordat ze in de cel belandt!

Spannend tot het laatste hoofdstuk

Dit boek is een young adult, maar zelfs ik heb op het puntje van de bank dit boek uit gelezen. Het zit goed in elkaar, maar laat niet je aandacht verslappen want anders beland je zelf in een wirwar van raadsels. Soms dacht ik wel: “hé meid, voor dit soort problemen heb je een volwassene nodig!” maar zoals het in een verhaal kan: Nika kan alles zelf oplossen.

Het einde is niet wat je verwacht had, en dat maakt het verhaal nog onverwachter. Enig minpuntje: dat Nika nog steeds met de jongen gaat die haar vanaf het begin niet geholpen heeft…

Nu naar de boekhandel of de bieb, zet m op je leeslijst! Tip: lees m voor Duits, want de auteur van dit boek is een Duitse!