Drie tips voor het vieren van vakantieliefde

Vakantieliefde, het mooiste wat er is toch? Ik geef je drie tips!

Tip 1 – Geniet

De tijd die je nu in de vakantie meemaakt is behoorlijk uniek, en heb je de meeste tijd van het jaar niet. Geniet er daarom heerlijk van, je mag je batterij even lekker opladen voordat het nieuwe (school)jaar weer begint. Je hebt nu geen school en huiswerk, je hebt lekker weer en misschien vindt iemand je wel hartstikke leuk. Dat verliefd worden lijkt in de zomer ook wel makkelijker te gaan, omdat alle omstandigheden zo goed zijn. De avonden zijn langer, je ziet elkaar vaker, je hoeft (meestal) niet vroeg uit je bed en de dagen zijn gevuld met veel leuke activiteiten. Je voelt je dus waarschijnlijk positiever en staat meer open om verliefd te worden, zo lijkt het wel.

En als iemand je dan ook nog eens leuk vindt: geniet er van! Je bent een leuke meid, dat staat al vast. Maar als iemand anders dat nog eens extra opvalt in de zomer, is dat heel fijn en bijzonder!

Tip 2 – Take it easy

Ik zei al: het lijkt allemaal wat makkelijker te gaan in de zomer. Dat komt door het hele zomerse sfeertje, de vrijheid waar je in zit en misschien ook wel de andere locatie waar je op vakantie bent. Maar hierbij de tweede tip vooraf; laat je hoofd niet té veel op hol brengen door die heerlijke zon en de verliefde sferen. Bedenk vooral ook op lichamelijk gebied wat je wel en niet wil doen. Misschien moet je een Zomerse Zoen aanhouden voor deze vakantie en eerst jezelf de tijd gunnen om te kijken of het daarna misschien nog standhoudt. Ook als de ander snel verder wil gaan: laat het niet zomaar gebeuren, maar zeg hardop dat je het niet wil. Het zou jammer zijn als je achteraf bedenkt dat het allemaal wel heel snel ging tijdens die warmere temperaturen…

Tip 3 – Blijf eerlijk

Een vakantieliefde neemt allerlei gedachten, gevoelens en verwachtingen met zich mee. Jij bedenkt misschien tijdens jullie zomeravond-wandelingetjes al of dit de ware is en hij ziet jou misschien wel als leuk zomervriendinnetje. Of andersom. Dus: wees eerlijk, want dan heb je aan het einde van je vakantie geen gedoe en onverwachte teleurstellingen. Spreek verwachtingen uit en vraag wat de ander na de vakantie wil. Zorg dat je niet teleurgesteld raakt door de valse hoop die je misschien in je hoofd hebt gehad.

Ik wens je een fijne zomer toe, of er nu een vakantieliefde langskomt of niet. Geniet van deze lekker lange vrije tijd en ik hoop zo dat je het fijn hebt en je echt lekker vrij voelt.

Photo by Element5 Digital on Unsplash