Een schrijfster met Down

Zou jij graag een boek willen schrijven? Ik wel! Ik heb er altijd al van gedroomd, maar er was ook altijd wel iets wat me tegenhield. Ik kon niet goed genoeg schrijven, mijn verhaallijn was niet goed of ik had simpelweg de tijd niet. Heel bijzonder vond ik het dus dat Jonna, samen met haar begeleidster, een boek heeft geschreven. Want voor Jonna is zoiets niet vanzelfsprekend, zij heeft namelijk het syndroom van Down.

Wie is Jonna?

Jonna is een elfjarig meisje dat in groep 8 zit. Ze kan naar een gewone school, maar ze heeft dan wel wat extra begeleiding nodig. Op school kreeg ze elke maandag hulp van juf Ilse. Als Jonna haar rekenen, taal of spelling af had, mocht ze eventjes aan haar verhaal werken. Zo is het hele boekje tot stand gekomen. Juf Ilse heeft alleen geholpen. Het verhaal is helemaal zelf door Jonna bedacht, geschreven en getekend.

Kim en het avontuur

Het boekje is kort (58 pagina’s) en ook niet zo groot, maar wel heel tof om te lezen. Het is geen roman met ellenlange zinnen en moeilijke woorden, maar wel een boek wat je aandacht weet te pakken. Het gaat over Kim, die een boomhut wil bouwen. Met het bouwen valt de tak alleen boven op haar been en breekt ze die. Ze kan niet naar school en verveelt zich enorm. Haar vriendinnen komen dan langs om haar gezelschap te houden. Samen spelen ze verstoppertje (ondanks het gebroken been), hebben ze leuke gesprekken en krijgt Kim er zelfs een vriendin bij.

Puur

Het mooie aan dit boekje vind ik de puurheid. Alles is gewoon heel eerlijk en recht voor zijn raap neergezet. Als Kim haar been breekt, doet dat bijvoorbeeld pijn en als haar moeder dat ziet is zij bezorgd. Zo simpel staat dat er. Geen mooie woorden, maar gewoon precies zoals het is en zoals het voelt. Dat maakt dat het boek een echte aanvulling is in je boekenkast, want zoveel van dat soort boeken zijn er niet!

Daarnaast vind ik het ook heel gaaf dat Jonna zo stoer is om een boek te schrijven ondanks haar beperking. Daar heb ik echt een enorme dosis respect voor en alleen al daarom zou ik bijna naar de boekenhandel sprinten om het boekje te kopen. In de boekenhandel is het boekje te koop voor €15,99.

Winactie

Lijkt dit boekje jou nou ook ontzettend gaaf? Reageer dan in de comments met de reden waarom je dit boek wilt winnen en misschien ligt die dan straks wel bij jou op de deurmat!

Ben jij al lid van onze club? Als clublid krijg je 6 keer per jaar de Belle op de mat, dit mooie welkomstpakket, toegang tot het forum en exclusieve korting op onze evenementen. Dat wil jij toch ook?

Als lid van onze club heb je deze 6 voordeeltjes zo maar te pakken:

♥ Je krijgt 6 keer per jaar ons tijdschrift Belle op de mat vol artikelen over geloof, zelfbeeld, school, vriendschap en nog veel meer.
♥ Elk jaar een cadeautje op je verjaardag
♥ Je krijgt toegang tot ons online forum waar je met andere Bellemeiden kunt kletsen
♥ Iedere maand ontvang je een nieuwsbrief met toffe extra’s
♥ Je krijgt korting op onze evenementen zoals de Belledag
♥ Het belangrijkste: je hoort bij een supergezellige club meiden die net als jij geloven en Belle zijn!