HBO ICT: Girls rock

Hi There, Ik ben Helene (17) en volgend jaar ga ik ICT studeren aan de CHE. Waarom en hoe ik tot die keuze ben gekomen? Je leest het hier!

Nu

Momenteel zit ik in Havo 5 en ik woon in Ede. Een studie kiezen was echt niet makkelijk en ik zag in elke studie wel een toekomst voor mijzelf. Ik zocht al mijn studies zo ver mogelijk van huis vandaan, want in Ede blijven ‘dat is toch saai?’. Dat dacht ik een poos lang, Ik heb mij die tijd nooit verdiept in de CHE en wat ze te bieden hadden.

ICT?

Ik ben met ICT in aanmerking gekomen toen ik technasium deed en ze een Girls-day hadden georganiseerd om meiden enthousiast te maken voor de ICT. We kregen informatie en deden wat opdrachtjes die te maken hadden met ICT. Ik had altijd een heel stereotype beeld van de ICT en wist eigenlijk niet wat het inhield en op hoeveel vlakken ICT word ingezet. Na de Girls-day ben ik ICT veel interessanter gaan vinden, maar had mij nog niet bedacht dat ik het als studie zou kunnen gaan doen. Ook viel mij op dat echt minder vrouwen in de ICT werken dan mannen, maar dat het zonder die vrouwen in het gebouw een hele andere sfeer zou zijn.

Maar waarom dan ICT?

Ik ging 3 jaar lang allerlei hogescholen langs en merkte dat ik graag iets wilde doen met ontwerp. Dat er een opdrachtgever komt met zijn wens en jij met al je kennis en creativiteit dat voor hem uit mag gaan werken. Ook vind ik werken in groepsverband heel fijn, iedereen levert zijn of haar aandeel en samen kom je tot een eindproduct die je nooit in je eentje had kunnen maken. In de ICT kan dat ook. In ICT kan je meer dan alleen programmeren. Natuurlijk, enige kennis is vereist uiteindelijk, maar ik zelf wil geen programmeur worden. Ik zie mijzelf wel IT projectleider worden, maar sta ook open voor andere mogelijkheden. Ik heb voor deze opleiding ook bij andere hogescholen gekeken. Bij de HAN en de HU zijn ze meer bezig met programmeren terwijl ze bij de CHE meer uit gaan van de sociale kant van de ICT, dus het verbinden van ICT met bedrijven (ICT Management).

Waarom aan de CHE?

Mijn vriend is gaan studeren op de CHE en door hem ben ik de positieve dingen van het CHE gaan zien. Voor iedereen is het verschillend wat voor school bij je past. Ik hou van connectie met mensen, dat vind ik makkelijker op een kleinere schaal. Nou is de CHE niet klein, maar wel overzichtelijk. Leraren zijn heel open en alert. Af en toe leer ik nu al op de CHE, want het is dichtbij en een fijne leerplek. Dan zijn er docenten die vragen: “Zit jij hier ook op school? Ik heb je hier nog nooit gezien, Wat brengt je hier?”. Terwijl ik dan van een kennis hoorde, die op de HAN werkt, dat ze elke dag weer nieuwe gezichten zag. Er studeren zo veel mensen en ze hield het niet meer bij. Ook merk ik dat ik het heel fijn vind dat het een christelijke hogeschool is. En toen ik ook nog hoorde dat ze nu ook de opleiding ICT gaan starten op de CHE was ik om.

De opleiding begint september 2018 en ik vind het leuk dat dit het eerste jaar is dat ze ICT gaan geven en ik getuige mag zijn. Samen helpen we elkaar alleen maar verder en dat vind ik ook erg leuk van een nieuwe opleiding. Ook de leraren weten nog niet precies hoe het zal uitwerken.

Ben jij al lid van onze club? Als clublid krijg je 6 keer per jaar de Belle op de mat, dit mooie welkomstpakket, toegang tot het forum en exclusieve korting op onze evenementen. Dat wil jij toch ook?

Als lid van onze club heb je deze 6 voordeeltjes zo maar te pakken:

♥ Je krijgt 6 keer per jaar ons tijdschrift Belle op de mat vol artikelen over geloof, zelfbeeld, school, vriendschap en nog veel meer.
♥ Elk jaar een cadeautje op je verjaardag
♥ Je krijgt toegang tot ons online forum waar je met andere Bellemeiden kunt kletsen
♥ Iedere maand ontvang je een nieuwsbrief met toffe extra’s
♥ Je krijgt korting op onze evenementen zoals de Belledag
♥ Het belangrijkste: je hoort bij een supergezellige club meiden die net als jij geloven en Belle zijn!