‘Zij is heel erg christelijk’

Misschien heb jij ook al wel eens gehad dat mensen je op een bepaalde manier zien, doordat je gelooft. Dat is lastig, omdat het soms negatief uitvalt. Ik heb twee voorbeelden uit mijn eigen leven voor jullie om te laten zien dat je niet de enige bent die strugglet hiermee. Want het blijft lastig dat mensen je oordelen op je geloof, maar ik laat je ook zien dat je het juist positief kan bekijken, en dat uitkomen voor je geloof alleen maar super vet is!

Scheldend langs het huis

Mensen merken het als jij een persoonlijke band hebt met God. Het is niet te benoemen maar op de een of andere manier is de aanwezigheid van Jezus te merken. Laatst kwam ik er namelijk achter, dat mijn voormalig buurmeisje (ze woonde een paar huizen verder aan de overkant van de straat) als ze langs mijn huis kwam, ze altijd ging schelden. Ik vond dat best heftig om te horen, ze schold dan namelijk ook echt met God en Jezus. Ik vertelde dat aan mijn moeder en toen zei ze iets wat me wel aan het denken zette: ze refereerde naar Psalm 102:9 : Mijn tegenstanders bespotten mij voortdurend. Mijn naam geldt als een vloek voor wie mijn bloed wel kunnen drinken. Dit zegt Jezus zelf niet, maar zo is het wel.

Dat meisje (ook al heb ik haar nooit gesproken!) weet dat wij hier in dit huis Jezus volgen. Daarop kan ze alleen maar vloeken, en ik weet niet waarom. Maar ik weet wel dat dit een teken is van dat Jezus leeft in dit huis, anders kan iemand dat van buitenaf niet voelen, en er al helemaal niet op vloeken.

‘Ja zij is heel erg christelijk’

Klasgenoot: Roos zegt dat ik moet oppassen met schelden bij jou in de buurt omdat je heel erg christelijk bent?
Ik: Ik scheld ook wel eens maar het is beter dat niet te doen.
Klasgenoot: Ja, ik moet het ook minder doen,
Ik: Wat bedoelde ze eigenlijk met ‘heel erg christelijk’?
Klasgenoot : Ja dat vond ik ook apart.
Ik: Zou het negatief of positief bedoeld zijn?
Klasgenoot: Ik denk dat veel mensen het niet als positief of als negatief zien, maar wel dat ze het misschien raar vinden.

Dit is een echt gesprek van mij, waarin ik erachter kwam dat een vriendin van mij me ziet als ‘heel erg christelijk’. Ik ben blij dat mensen zien dat ik christelijk ben en met Jezus leef. Maar toch als iemand dat zo zegt, krijg ik er een naar gevoel bij. Alsof er een ondertoontje in zit, een naar ondertoontje. En dat vind ik heel jammer, want ik weet dat ze me mag, en ik heb een goede vriendin aan haar. Maar blijkbaar is het zijn van een christen, toch iets wat haar wel bezighoud, in misschien wel negatieve zin.

Voor je geloof uitkomen

Dit zijn voorbeelden van waar ik mee te maken krijg in mijn geloofsleven. Er zijn mensen die op een bepaalde manier tegen je aan kijken doordat je in God gelooft. Hier moet je mee om leren gaan, en het moet je niet tegen houden om voor je geloof uit te komen. God helpt je om standvastig in Hem te staan, ook als je (via via) hoort dat mensen je toch meten aan je geloof. Ik zou zeggen, wees blij als mensen zien dat je gelooft, jouw geloof zet hun aan het denken, en dat is geweldig. Zo draag je je geloof uit alleen al door wie je bent, dat is geweldig en iets om te koesteren. Iets om God juist dankbaar voor te zijn!

Ervaar jij dit wel eens in je leven?

Als lid van onze club heb je deze 6 voordeeltjes zo maar te pakken:

♥ Je krijgt 6 keer per jaar ons tijdschrift Belle op de mat vol artikelen over geloof, zelfbeeld, school, vriendschap en nog veel meer.
♥ Elk jaar een cadeautje op je verjaardag
♥ Je krijgt toegang tot ons online forum waar je met andere Bellemeiden kunt kletsen
♥ Iedere maand ontvang je een nieuwsbrief met toffe extra’s
♥ Je krijgt korting op onze evenementen zoals de Belledag
♥ Het belangrijkste: je hoort bij een supergezellige club meiden die net als jij geloven en Belle zijn!

+ bij 3000 clubleden verloten we een te gekke roze Fuji Instax Polaroidcamera!

Foto door Nienke van Denderen fotografie voor Belle