Jezus voor jouw zonden aan het kruis!

Vandaag is het eerste paasdag, de dag waarop we de dood en opstanding van Jezus Christus herdenken. Pasen is een prachtig feest, we mogen vieren dat Jezus de dood overwonnen heeft! In deze blog over Pasen wil ik dieper in gaan op dit paasverhaal, en het koppelen aan ons dagelijks leven.

Jezus heeft overwonnen

Hij heeft onze zonden gedragen in zijn eigen lichaam, toen Hij stierf aan het kruis. Daardoor zijn wij nu dood voor de zonde en kunnen wij voortaan leven zoals God het wil, want de wonden in zijn lichaam hebben ons genezen.
1 Petrus 2: 24

Ik wil aan de hand van dit vers deze overdenking met jullie delen. Jezus is voor onze zonden aan het kruis gegaan. Dat betekent niet dat wij nooit meer zullen zondigen of dat het niet erg is als we zondigen. We mogen weten dat doordat Hij dit voor ons heeft gedaan, wij vergeving kunnen ontvangen van onze Hemelse Vader.

Je zonden zijn vergeven

Wij zijn mensen en wij doen zonde, het is helaas niet te ontkennen. We maken allemaal fouten en dat kan soms erg moeilijk zijn. Maar hoe mooi is het om te weten dat wij vergeven zijn en vergeven mogen worden, doordat Jezus voor ons aan het kruis is gegaan! Ik hoorde laatst van iemand: elke zonde die je doet, hebt gedaan of nog gaat doen, daarvoor is Jezus al gestorven. Er is ook genade voor jou! Het kan soms voelen alsof je de grootste fout hebt gemaakt die je maar kunt maken. Maar weet dan, dat als je vraagt om vergeving bij God, dat je ook vergeven wordt. Zijn Zoon is ook voor jouw gestorven!

Fijne Paasdagen!

Photo by Bruno van der Kraan on Unsplash