Vijf dagen dezelfde jurk

Voor deze blog ging ik een uitdaging aan: Vijf dagen dezelfde jurk! Meiden op kantoor deden ook mee. En jij kunt ook meedoen! Post je outfits met #5dagen1jurk op Facebook en Instagram en draag maandag tot en met vrijdag verschillende combi’s met één jurk of rok! Hieronder onze ervaringen voor wat inspiratie.

Eline

Vijf dagen dezelfde jurk, dan kies ik natuurlijk voor een stippenjurk! Wel een beetje een lastige keuze want het combineert vrij lastig. Ik vond het heerlijk om ‘s ochtends niet al te lang te hoeven nadenken. Er zijn gelegenheden waarvoor ik vooraf wel vijf verschillende outfits pas! Ik was na dag drie de jurk wel zat, moet ik eerlijk zeggen… Het maakte me wel echt bewust van die andere kant van de wereld en ik heb vaak aan Maria gedacht die helemaal geen kast heeft om outfits uit te zoeken.

elinejurk

Marit

Ook ik ben de uitdaging aangegaan om vijf dagen lang dezelfde jurk te dragen. En stiekem dacht ik: ‘Eitje, dat doe ik wel even’. Maar dat viel nog best tegen. De jurk die ik gekozen heb is bruin en van T-shirt stof. Je kunt hem op heel veel verschillende manieren dragen. Eigenlijk is het een rok met een brede band aan de bovenkant en daar zitten twee banden aan. Het is me gelukt! Ik vond het best lastig en was ’s ochtends wel even wat tijd kwijt met dubben en proberen. Maar ik merk ook dat ik veel kleding heb en dat ik vindingrijker word van maar één jurk. Ik ga vaker combineren, dat staat vast!

maritjurk

Coby

Ik ben gek op jurkjes en rokjes, dus dit leek me een leuke uitdaging. Wel moet ik bekennen dat ik dacht: ‘Oh ik heb niets leuks hiervoor, ik ga even online kijken voor een nieuwe jurk’. Heel erg, ik weet het. Dat was eigenlijk meteen dé reden waarom ik dit moest doen. En het is gelukt! Ik heb alles braaf bijgehouden op Instagram met #5dagen1jurk (vandaar mijn hoofdloze foto’s). Het scheelde me een hoop tijd in de ochtend. Echt een luxeprobleem dat ik soms ‘s ochtends voor mijn kast sta te zuchten. Vanaf nu ga ik meer combineren en niet zomaar iets nieuws kopen!

cobyjurk

Compassion poster

#5dagen1jurk is één van de opdrachten op de poster die wij hebben ontwikkeld voor Compassion. Jij kunt die gratis bestellen! Dat doe je hier. De poster met opdrachten helpt je om vier weken lang stil te staan bij armoede.

Poster Compassion_HvB

Doe je ook mee?

Pssst, wil jij elke maand extra blogs en winacties ontvangen én ons toffe tijdschrift Belle?
Word dan lid van de club!

Knop_geefjeop