Levenslesje #48 Goed doen voor de ander

Over levenslesjes gesproken…ik denk dat ik volgende maand een flinke les ga leren. Ik ga namelijk naar Colombia voor Compassion! Op vrouwendag, 8 maart, kun je hier op Huis van Belle een mooi interview lezen met Sudeshna. Een bijzonder meisje dat door Compassion uit armoede is bevrijd. Ik ontmoette haar twee weken geleden en heb met tranen zitten luisteren naar haar verhaal.

Andere wereld

Samen met Compassion willen we op Huis van Belle aandacht geven aan een andere wereld. Een wereld waar je misschien wel helemaal nog niet zoveel van weet. Een wereld van armoede. Een wereld waar profielkeuzes, Primark en eten helemaal niet vanzelfsprekend zijn. En het ergste: waar liefde vaak niet vanzelfsprekend is.

Colombia

In maart ga ik op reis met Compassion naar Colombia en ga daarover aan jullie vertellen door middel van artikeltjes en – als het lukt- filmpjes. Ik ben nog nooit in een land geweest waar armoede heerst. Ik vind het daarom ook best spannend. Maar ik kijk ernaar uit om samen met jullie hierover te leren en vooral te kijken naar wat wij daar kunnen brengen. We gaan eigenlijk een beetje met elkaar op reis om meer over de andere kant te weten te komen, om te ontdekken dat hoe wij hier leven niet vanzelfsprekend is en te gaan zien wat wij daaraan kunnen doen.

En ik kijk er ook naar uit om mijn sponsordochter Maria te gaan ontmoeten! Maria is net 14 geworden en woont bij haar oma. Ze zit in de tweede en houdt van voetbal. Een vet stoere meid dus! Ik ben zo benieuwd hoe het gaat zijn om haar te ontmoeten!

En jij?

Hoe tof is het om daar iets mee te nemen van jullie, Belles? Daarom in deze blog een oproepje. Ik ga in Colombia allerlei projecten bezoeken waar ik veel kinderen en tieners tegen zal komen. Nu kan ik natuurlijk maar één koffer meenemen waarin ook kleren en andere cadeautjes zitten dus het moeten heel kleine dingetjes zijn. Daarom dacht ik: als jullie nou eens mooie snailmail maken voor de kids daar met een mooie boodschap erop? Dus:

1. Maak een mooie snailmail met daarin een mooie boodschap. Schrijf je boodschap in het Engels!

2. Houd het heel licht en dun, zodat het niet veel ruimte inneemt.

3. Stuur het vóór 8 maart naar Vliegend Hertlaan 4a, 3526 KT Utrecht tav Huis van Belle (= ons postadres)

>>> Zwaardere of grotere cadeautjes gaan NIET mee, dus stuur echt alleen je snailmail. Als je daarin bijvoorbeeld een heel licht armbandje ofzo stopt, kan dat. Of een ballon, of een pennetje oid.<<<

Ik ben benieuwd naar jullie pakketjes! Liefs!

Bron foto: Compassion Int.