Levenslesje #54 Redenen om door te zetten

Ben jij momenteel je schoolopdrachten aan het afronden, aan het toewerken naar een tentamenweek of keihard aan het blokken om alles op tijd af te krijgen en dan liefst nog met een voldoende? Pittig he. Ik ken ze, die laatste loodjes. Sterker nog, ik ga volgende week even een weekje op vakantie om de loodjes die voor de zomervakantie nog op me liggen te wachten, aan te kunnen. Want ze kunnen best zwaar zijn! Daarom vandaag een motiverend blogje, met een lieve schop onder je kont van mij :) Vier redenen om door te zetten:

1. Je hebt een wereld aan mogelijkheden gekregen

Lees Psalm 8 maar eens waarin God zegt: Ik heb jou bijna een god gemaakt en alles aan je voeten gelegd. Je hebt zoveel mogelijkheden en kansen. Jij kunt straks gaan worden wat je wilt! Je hoeft niet te wachten op een sponsor tot er geld genoeg is om je naar school te sturen, je kunt NU al. En dit klinkt misschien een beetje als: ‘eet je boterham op, er zijn kindjes in Afrika die dat niet hebben’, toch is het goed om je te realiseren. Je hebt zoveel talenten gekregen. Helaas kun je die nu nog niet altijd inzetten, en moet je gewoon die stomme plaatsnamen kennen en wiskundesommen oplossen. Maar dat zijn wel allemaal steentjes in de weg die naar jouw roeping leidt!

2. De beloning is fijner als je doorzet

Jezelf even flink afmatten is lastig maar loont de moeite. Het is zoveel lekkerder vakantie vieren als je alles afgerond hebt en het liefst alles gehaald hebt. Net als met sporten: jezelf tot het uiterste pushen geeft een gevoel van: Ik kan het! Het maakt je sterk en zorgt ervoor dat het uitrusten erna ook als ‘verdiend’ voelt.

3. Je kweekt doorzettingsvermogen

Dat is het vermogen om door te gaan als je moe bent, tegenstand ervaart of bang bent. Doorzettingsvermogen is typisch iets wat bijvoorbeeld ondernemers hebben. Mensen met een eigen zaak. Het zorgt ervoor dat je net een stapje verder gaat dan de meeste mensen en ik ben ervan overtuigd dat je ook net een stapje verder kómt. Met doorzettingsvermogen haal jij je doelen en lukt het jou later om te gaan voor wat je wilt! Sta niet te lang stil bij je obstakels of moeheid maar kijk naar wat er moet gebeuren en ga ervoor. Maak een goede to do list en deel die in per dag. En vergeet niet jezelf een dikke schouderklop te geven als je die dag hebt kunnen afvinken wat je moest doen!

4. Je kunt het!

Laat je niet tegenhouden door faalangst, gedachten als: ‘Ik kan het ook helemaal niet’ of ‘geen zin’. Dit moet gebeuren en jij bent de enige die het kan doen. Begin eraan! You can do it! Go girl!

Vind je het echt pittig die laatste loodjes? Kijk dan even goed naar je schema. Zit er af en toe ook een beetje ontspanning in? Je kunt niet continu gespannen zijn. En met ontspanning bedoel ik niet alleen maar: gezellige dingen doen, maar ook af en toe tijd in je eentje doorbrengen, lang in bad liggen, naar de wolken staren, een boek lezen, uitslapen etc. Pas goed op jezelf. Succes!!

Pssst, wil jij elke maand extra blogs en winacties ontvangen én 4x per jaar ons toffe tijdschrift Belle?
Word dan lid van de club!

Knop_geefjeop