Schuil bij mij

Laatst kwam ik het lied ‘schuil bij mij’ tegen. Ik had het al vaker op Groot Nieuws Radio voorbij horen komen. Maar ik ging er laatst beter naar luisteren. De boodschap is zo bemoedigend!

Hoe ver denk je nog te kunnen lopen?
De tijd die jaagt, je staat nooit stil.
Je verloor jezelf en nu kun je slechts hopen dat je ooit komt waar je wilt.
 
Weet je nog, de zomers duurden langer?
Waar is nu dat onbevangen kind?
Vol vertrouwen, passie en verlangen.
Dat nu de weg niet meer terugvindt.
 
Diep van binnen wil je opnieuw beginnen.
Je hoeft niet meer te winnen.
Leg je handen in de mijne.
Schuil bij mij.

Hoelang denk je nog te kunnen rennen?

Soms ga je maar door van de ene activiteit naar een andere. Je denkt niet na wat je doet en gaat door zonder dat je er controle over hebt. Je wordt eigenlijk gedragen door alles wat je moet doen. Het is goed om even te stoppen met rennen en bij jezelf na te gaan wat je allemaal doet. Een pauze is helemaal niet erg en het kan je vaak helpen om juist dan met volle moed weer door te gaan. Te ver doorgaan is niet goed voor je lichaam, maar al helemaal niet goed voor je mentale gesteldheid. Je mag echt even rust nemen, het is goed!

Je hoeft niet meer te winnen!

Een gevoel dat je altijd moet winnen is niet erg makkelijk om mee om te gaan. Bij mij moet alles perfect, fouten bestaan niet in mijn hoofd. Maar dat is niet de waarheid. Soms is het goed om het gewoon los te laten en genoegen nemen met het normale. Het hoeft niet altijd perfect, ook al kan je in je hoofd telkens een stemmetje hebben zitten dat zegt dat alles altijd beter moet. Maar het hoeft niet altijd beter. Als jij er je tijd en energie hebt ingestoken en hebt gehouden aan dat wat moest, is het goed! Fouten maken mag, je kan er altijd van leren 😊

Waar is dat onbevangen kind?

Het kan zijn dat je door alles heen jezelf verliest, je kan veel prikkelbaarder worden en veel meer zorgen hebben dan je eerst had. Probeer de oorzaak te vinden van de gevoelens die je hebt. Je mag het bij God neerleggen en Hem vragen om met hem weer opnieuw te gaan beginnen. Ik geloof dat hij dat doet en dat hij je kracht zal geven en dat je weer vol met vertrouwen en passie mag gaan leven. Dat zal misschien niet in één keer gebeuren, maar stapje voor stapje word je een sterker persoon! Luister hieronder naar het lied ‘schuil bij mij’.

Photo by Tandem X Visuals on Unsplash