Dromen komen uit – Solanlly’s verhaal

Solanlly (24 jaar) uit Colombia besloot een volgeling van Jezus te worden toen ze nog maar 9 jaar was en wil nu andere jongeren en kinderen inspireren. Lees hier haar bijzondere verhaal!

Solanlly stond vanaf haar 6e als mogelijk sponsorkind bij Compassion ingeschreven. Op haar 9e besloot ze een volgeling van Jezus te worden en ging ze met haar moeder naar de kerk. Dat doen ze nu nog steeds, met het hele gezin. Ze helpt mee in de jeugdraad om jongeren aan te moedigen en te vertellen over het geloof en ze zingt in de kerkband.

S2

De allesveranderende brief

Solanlly weet nog goed toen ze op haar 15e een brief kreeg van iemand die haar wilde sponsoren. Het veranderde haar hele leven. Ze vond het zo speciaal dat iemand die haar niet kende, haar wilde helpen, voor haar bad en van haar hield. ‘Ik vergelijk de liefde van mijn sponsor met de liefde van God. Ook al kan ik ze niet zien, ze zijn er voor me en willen altijd het beste voor me. Dat inspireert me om hetzelfde voor anderen te doen.’

Anderen inspireren

Solanlly zag in hoe belangrijk het is om dingen door te geven aan anderen. Hierdoor wilde ze studeren om docent te worden. Ze sloot zich aan bij de Leadership Development Program (LDP) om docent én een betere worship-leider voor haar kerkband te worden.

‘In de LDP werd ik geïnspireerd om de realiteit van anderen te transformeren, om generaties op te bouwen. Mijn focus lag op mijn impact op anderen, zodat anderen van mijn lessen kunnen profiteren. Docenten kunnen de levens transformeren van hun leerlingen. En als God bij me is, kan niets me stoppen.’

S3

Durven dromen

Tijdens haar laatste baantje als leraar Engels in een arme buurt, zag ze veel kinderen die opgroeiden tussen pijn en moeilijkheden. Ze begreep hoe belangrijk en waardevol het juist voor die kinderen is om een inspirerende leraar te hebben die ze aanmoedigt te dromen. ‘Ook als ze arm zijn moeten kinderen weten dat ze ondanks alles geweldige dingen kunnen bereiken in hun leven. Op de een of andere manier heb ik ze geholpen een open mind te behouden en te dromen. Want als ik iets kan bereiken, kunnen zij het ook. En ik kon ze vertellen over Gods liefde. Gods kracht delen in een klaslokaal is het beste wat er is.’

S4

Mijn dromenboekje

Solanlly heeft een notitieboekje met de titel My Dreams’ Notebook. Hierin schrijft ze al haar dromen. Een van die dromen kwam onverwachts uit. Ze werd uitgenodigd om op een Compassion event in Australië haar levensverhaal te delen. In juni 2014 maakte ze de reis en deelde ze haar verhaal. Na het horen van het verhaal en de rol van Compassion on Solanlly’s leven, gaven ontzettend veel mensen zich op om een kindje te sponsoren. Solanlly mocht dus niet alleen een prachtige reis naar Australië maken, maar ze kon zo ook kinderen helpen die wachtten op een sponsor.

Minister van Onderwijs

Solanlly’s grootste droom is het worden van de Minister van Onderwijs in Colombia. Ze vindt dat onderwijs de basis van een goede samenleving is. ‘We kunnen groeien als land. We kunnen kansen creëren voor jonge mensen. Een gebrek aan kansen is de dooddoener voor veel dromen.’ Solanlly wil het onderwijssysteem veranderen en de omstandigheden voor alle studenten verbeteren. Ook voor de kinderen in de arme gebieden, zoals het gebied waarin zij zelf is opgegroeid.

S1

Brieven aan God

Nu is ze bezig met een project: “Letters to God.” Mensen die hieraan meedoen schrijven opbouwende brieven voor mensen die in nare situaties zitten en wel wat hoop en inspiratie kunnen gebruiken. In december 2013 gaf Solanlly brieven aan kinderen die in het ziekenhuis lagen. Ook gingen ze samen bidden en kon ze speelgoed uitdelen. Solanlly wil dit project voortzetten en bekendmaken in verschillende kerken, zodat mensen het initiatief zelf ook kunnen uitvoeren in hun eigen omgeving.

Ze wil hier geen credits voor krijgen, ze wil alleen maar zoveel mogelijk mensen helpen. ‘Ik hoop dat we iedereen kunnen helpen die wacht op liefde en dat we ze meer over Gods liefde kunnen leren. God heeft Compassion gebruikt om mijn leven te transformeren en mijn familie te helpen. Nu mag ik door Hem de levens van anderen transformeren.’ Solanlly hoopt dat iedereen, net als zij, gaat leren dat God dromen laat uitkomen.

***

De komende tijd zul je meer over Compassion en hun werk lezen. We vinden het belangrijk dat we op Huis van Belle ook de andere kant laten zien. In veel landen heerst ernstige armoede en Compassion bevrijdt kinderen uit de ergste armoede in Jezus’ naam. Eline ging eerder dit jaar op reis naar Colombia met Compassion.

Wat zou jij willen lezen of weten over dit onderwerp?

PS: ben je al lid van onze Huis van Belle club? Niet? Geef je dan nu op voor vier keer per jaar Belle op de mat, plus leuke extraatjes en kortingen!

Knop_geefjeop

Deze blog werd geschreven door Coby