De fijnste plekjes in Gent

Begin dit jaar schreef ik over hoe je een goedkope stedentrip kunt plannen. Eind mei ben ik op mijn eerste stedentrip voor deze zomer gegaan met mijn moeder en vandaag vertel ik jullie de leukste plekjes van Gent en wat je er zowel kan doen. Ik raad je zeker aan eens de trein of auto naar Gent te pakken, want het is zeker een toffe stad vól hotspots! (En niet te ver weg!)

Food & drinks

Het was lekker weer toen ik in Gent was en dat betekende veel terrasjes en drankjes. (En ook al is het géén lekker weer, lekker eten en drinken is op een stedentrip altijd van belang, right?)

Mijn favoriet is toch wel WASBAR. Het ligt heel erg centraal en de inrichting is heerlijk retro en stijlvol. Ik dronk er een ijskoffie met de lekkerste carrotcake die ik ook gegeten heb, maar ook voor gezonde bagels, salades of home-made limonade zit je hier goed!

Ook raad ik je zeker aan om een bakje koffie te drinken, óf lekker uiteten te gaan, aan de Graslei of Korenlei. Deze twee straten liggen tegenover elkaar met daartussen de rivier de Leie en het oudste deel van Gent. Heel erg gezellig!

En heb je zin in een verfrissend ijsje? Ga dan naar ijssalon Gérard. Tegenover deze ijssalon staan leuke bankjes waar je even kunt uitrusten mét zicht op de St-Baafs Kathedraal. Hierdoor krijg je echt zo’n heerlijk vakantiegevoel, alsof je je in een ver middeleeuws dorpje bevindt.

En heb je tot slot zin in een pizza, maar wil je wel héél gezellig zitten en durf je een iets andere combinatie dan de standaard Salami pizza aan? Vergeet dat sowieso niet bij Otomat te eten.

To do’s in Gent

Ik vind het altijd heel erg leuk om de stad te verkennen met de fiets. Je kunt op veel meer komen en je wordt en minder uitgeput van. Met mijn moeder heb ik ook een dagje een fietst gehuurd en die dag hebben we veel leuke plekjes kunnen bezoeken. Er zijn verschillende locaties waar je fietsen kunt huren.

Wat natuurlijk ook niet kan ontbreken op een citytrip, is shoppen. Dit kan in Gent ook zeker heel erg goed. De Langemunt en de Veldstraat hebben alle grote winkelketens die je kent. In wat kleinere straatjes vind je wat meer onbekende winkeltjes.

Dit waren mijn persoonlijke favorieten van mijn stedentrip naar Gent. Vraag in het hotel waar je slaapt naar het visit Gent boekje, om alle informatie over de mooie gebouwen, pleinen en graffiti te krijgen. Ik heb er een hele leuke tijd gehad! Als je Gent gaat bezoeken, heel veel plezier!

Wat is jouw favoriete stad om een tripje naar te maken?