Boeken & Belle: Valentijnsdag!

Oh, Valentijnsdag! Hoewel mijn vriend en ik er nooit iets aan doen, omdat ons jubileum 10 dagen later is, vind ik het stiekem toch wel een beetje leuk. Ja oke, het is vooral commerciële onzin met overbodige roze en rode spullen, maar ik vind Valentijnsdag wél een leuk moment om iets liefs aan m’n vriendinnen te geven. Ik ben gek op lieve liedjes, (tip 1) op romantische oude films (Casablanca) en op lieve gebaren. (Zoals dit!) Oke, oke, je hebt me: ik ben gek op liefde en romantiek. En ik zou Hester niet zijn als ik ook niet (stiekem) een beetje gek ben op romantische boeken.

Love you, miss you
Corien Oranje

image-2Zoals bijvoorbeeld dit boek! Lynn heeft een verschrikkelijke moeder, een nieuwe klas, een vervelende broer én astma. Ze probeert er echt het beste van te maken, ondanks haar allergieën. Maar dan besluit de longarts dat het goed voor haar is om vier maanden op te laten nemen in een astmakliniek in Zwitserland. Lynn wil niet weg en vindt het verschrikkelijk om in Davos te moeten blijven. Tot ze ontdekt dat het leven daar ook best leuk kan zijn..
Weet je wat ik leuk vind aan dit boek? Dat Lynn astma en eczeem heeft (dat heb ik nog nooit eerder gelezen), dat Lynn een stoere chick is en dat het echt een heerlijk leesboek is. Het zijn 265 pagina’s en dat is precies goed!

Onder een paraplu met gaatjes
Mieke Vanpol

downloadsNog een meisje met een onbekende ziekte: Liv heeft PKU, een stofwisselingsziekte. Ze kan niet alles eten en moet super veel pillen slikken. Maar in plaats van klasgenoten die begrip voor haar tonen, wordt ze getreiterd en vinden ze dat ze zich aanstelt. Lastig dus. Helemaal als de leukste jongen van de school je leuk vindt!

Wat Milo Zag
Virginia Macgregorwat-milo-zag-virginia-macgregor-boek-cover-9789022574362

Geen zin in romantiek maar wel in een stoer, grappig en een klein beetje triest verhaal? Sonja tipte me deze, ze was er super enthousiast over. ‘Een lekker boek dat je in een paar dagen zo uit hebt!’ Milo heeft een oogafwijking en ziet de wereld door een klein gaatje. Hij heeft een bijzondere band met zijn oma, die in een bejaardentehuis gaat wonen. Het ziet er gezellig uit, ze krijgt gezond te eten en de hoofdverpleegster lijkt aardig. Tot Milo ontdekt dat het allemaal maar schijn is, dat zijn oma blikvoer krijgt, dat de verwarming uit gaat als het bezoek weg is en dat alle oudjes verdovende medicijnen krijgen. Vastbesloten om er iets aan te veranderen, waarschuwt Milo volwassenen. Maar niemand gelooft hem!

 

Kascha
Anne Voorhoeve

Kascha is trots op haar afkomst: haar familie is Sinti, een zigeunersfamilie. Als ze verhuist naar Noord-Duitsland, worden ze door iedereen raar aangekeken. Haar klasgenoten mogen haar niet en bovenop haar problemen is haar opa ook nog eens erg ziek en besluit haar zus van huis weg te lopen. Een heftig verhaal over verschillende culturen: heel verrassend om te lezen!

Komend voorjaar en zomer komen er heel wat leuke nieuwe, romantische en grappige boeken uit! Yes, ik heb er zin in! Heb je nog tips voor romantische boeken?