Waarlijk vrij

Zoals je vast weleens in mijn blogs hebt gelezen, ben ik een groot voorstander van het vernieuwen van je denken. In de Bijbel wordt aangegeven dat de Heilige Geest jou helpt met dit proces. Hij wil je gedachten nieuw maken, mooi maken. Hij wil je gedachten van Hem geven. Maar, hier kunnen we ook zelf aan werken door ons bezig te houden met het Woord van God, het Woord des Levens. Ik ben al lange tijd bezig met dit onderwerp, omdat ik heel graag wil denken zoals Jezus dacht. Ik wil heel graag dichtbij God leven en Zijn liefdevolle stem duidelijk verstaan. Wat mij hierin praktisch helpt, is Bijbelteksten opzoeken bij leugens die ik in mijn hoofd hoor.

Laatst las ik een blog van Esther Bolt, blogger bij EO Beam (https://beam.eo.nl/artikel/ik-ben-lelijk). Ik vond de woorden die ze schreef zo praktisch en mooi, dat ik haar graag wil citeren. Of eigenlijk, ik citeer graag de woorden uit de Bijbel die zij in haar blog verwerkt heeft. Onderstaande teksten kun jij voor jezelf herhalen, op het moment dat je merkt dat er vervelende gedachten in je hoofd blijven rond zoemen. De Bijbel zegt het volgende: de Waarheid zet waarlijk vrij! Je kunt helemaal vrij worden. Ook vrij van die nare gedachten, die maar niet lijken te stoppen. Dit is wat Esther schreef:

“Ik ben lelijk”

Nee, dat ben je niet. Je bent prachtig! Het gebeurt zo vaak dat we, onterecht, ons eigen zelfbeeld naar beneden halen. Nergens voor nodig, vindt God.

 

‘Ik ben het niet waard’

Jij bent zo kostbaar in mijn ogen, zo waardevol, en ik houd zo veel van je dat ik de mensheid geef in ruil voor jou. 

Jesaja 43:4

 

‘Ik kan het niet’

God heeft ons niet een geest van lafhartigheid gegeven, maar een geest van kracht, liefde en bezonnenheid.

2 Timoteus 1:7

 

‘Ik ben lelijk’

God schiep de mens als zijn evenbeeld, als evenbeeld van God schiep hij hem, mannelijk en vrouwelijk schiep hij de mensen.

Genesis 1:27

 

‘Ik kan dit niet alleen’

De HEER zelf gaat voor je uit, hij zal je bijstaan en geen moment van je zijde wijken. Wees niet bang en laat je door niets ontmoedigen.

Deuteronomium 31:8

 

‘Ik ben dom’

Laat niemand zichzelf bedriegen. Wanneer iemand van u denkt dat hij in deze wereld wijs is, moet hij eerst dwaas worden; pas dan kan hij wijs worden.

1 Korintiërs 3:18

 

‘Ik ga sowieso falen’

Vertrouw bij je werk op de HEER,

en je plannen zullen slagen.

Spreuken 16:13

 

‘Niemand mag mij’

Wat moeten wij hier verder over zeggen? Als God voor ons is, wie kan dan tegen ons zijn?

Romeinen 8:31

 

 

Foto door Kampus Production via Pexels