Welke gezichtsvorm heb jij? 

In het blogje van Amber kon je al zien dat je verschillende lichaamsvormen hebt. Je kan je zo kleden, dat je lichaamsvorm het beste uitkomt. Zo heb je ook verschillende gezichtsvormen. Iedereen heeft weer een andere vorm, maar er zijn bepaalde vormen waar je dan het dichtst bij in de buurt komt. Als je weet wat je gezichtsvorm is, kan je weten welk kapsel het leukst staat. Maar ook hoe je bijvoorbeeld je blush aan kan brengen.

Herinner je wel; dit zijn geen regels die je moet opvolgen! Als jij een staart bijvoorbeeld heel leuk vindt, maar volgens ‘deze regels’ kan je beter los haar dragen, doe dan gewoon wat je leuk vindt! In het eerste blogje over gezichtsvormen bespreek ik de verschillen in gezichtsvormen.

Ovaal

De ovaal wordt gezien als de ´ideale´ gezichtsvorm, omdat deze gezichtsvorm bijna alles kan hebben. Je gezicht is lang en smal, zonder ‘uitstekende delen’ (als je begrijpt wat ik bedoel). De haarlijn is rond.

ovaal gezichtsvorm

 

Bron

Langwerpig

de langwerpige gezichtsvorm lijkt een beetje op de ovaal, lang en smal. Alleen de langwerpige gezichtsvorm heeft een strakkere kaaklijn. Het voorhoofd is ongeveer even breed als bij de jukbeenderen. De kaken zijn vaak breed, en de kin smal. Meestal heeft het langwerpige gezicht een hoog voorhoofd.

langwerpig gezichtsvorm

 

Bron

Rond

Een rond gezicht is… rond (no shit, Sherlock). Bij een rond gezicht is de breedte van het gezicht ongeveer even groot als de lengte van het gezicht. Je gezicht is vrij vol, met een ronde kin en een ronde haarlijn. Bij de wangen en de oren is je gezicht het breedst.

rond gezichtsvorm

 

Bron

Vierkant

Een vierkant gezicht heeft een zware, rechte kaaklijn een rechte, hoekige haarlijn. Het gezicht is vaak even breed als lang. Je hebt zware hoeken in je gezicht die je mooi kan accentueren door bijv. te shapen.

vierkant gezichtsvorm

 

Bron

Hartvormig

Een hartvormig gezicht is breed bij de slapen en de jukbeenderen, maar heel smal bij de kaken. De kin is smal en puntig. Zoals je op het plaatje kan zien, loopt de haarlijn loopt vaak over in een punt.

hartvormig gezichtsvorm

 

Bron

In het volgende blogje over gezichtsvormen bespreek ik welk kapsel je gezichtsvorm het best uit laat komen.

Weet jij welke gezichtsvorm jij hebt?