Zo houd je het (hoofd) koel

Wanneer ik deze blog schrijf, belooft het deze week een hete week te gaan worden. Het jammere alleen is dat we geen zwembad hebben. We hebben dit voorjaar net nieuw gras en we gebruiken het badje toch minder vaak. Daarom ga ik op zoek naar andere manieren op toch de verkoeling op te zoeken. Dit is zowel lekker voor je lichaam als voor je hoofd.

Vorig jaar

Wie kan zich nog de hete zomer van vorig jaar herinneren? Pff, als ik daar aan terug denk krijg ik het spontaan warm. Het was op sommige momenten echt niet meer uit te houden. Ik was in de eerste week van die vakantie op New Wine. Er werden ook dingen afgelast of minder groot gehouden, omdat het anders echt te warm werd in de tenten. Gelukkig hadden de mensen met wie ik was een badje bij hen, dus konden we toch nog verkoeling vinden.

Voetenbadje

Als je net zoals ik geen zwembadje hebt in de tuin, maar toch verkoeling wil, dan is een voetenbadje met koud water echt een goede oplossing. Deze tip kreeg ik van mijn oma. Ik heb het al een keer geprobeerd. Het is inderdaad erg lekker. Ook al zit je alleen met je voeten erin, ik merkte in ieder geval dat ik het wel minder warm had. Om nog extra verkoeling te krijgen is het misschien ook een idee om een natte koude handdoek in je nek te leggen. Dat helpt erg lekker tegen de hitte.

Water drinken

Dit is zo’n belangrijk onderwerp! Wanneer ik druk bezig ben in de zomer of lekker aan het chillen ben vergeet ik soms te drinken. Maar dat is juist zo belangrijk! Doordat je veel zweet vanwege de hitte, moet het vocht wel aangevoerd blijven worden. Dus probeer een doel met je zelf af te spreken. Bijvoorbeeld aan het eind van deze dag moet ik minimaal twee keer een fles hebben leeggedronken. Een mensen heeft op een dag gemiddeld 1,5 tot 2 liter water nodig. Dus probeer goed op het drinken te letten. En wanneer het heel warm is, heb je 2 liter of meer nodig.

Schaduw

Soms is de zon echt te heet om daar in te gaan zitten. Probeer dan lekker de schaduw op te zoeken voor wat verkoeling. Bijvoorbeeld onder de parasol of onder bomen (bij bomen even uitkijken voor de eikenprocessierups en teken). Je kan in de schaduw lekker een boekje lezen of muziek luisteren.

Doe rustig aan

Vooral bij die hete dagen is het verstandig om niet zoveel te ondernemen. Doe alles wat rustiger aan en maak je vooral niet te druk. Plan goed je dag in en zorg dat je altijd wat te drinken bij je hebt. Als je echt grote dingen moet doen, probeer dat in de ochtend of avond te plannen. Dan is het wat meer afgekoeld. Het heetste moment is meestal tussen 12:00 en 16:00 ongeveer. Ben je je al aan het vervelen? Kijk hier voor een zomerse bucketlist ter inspiratie.

Kortom maak alles zo veel mogelijk comfortabel voor jezelf en drink voldoende. Dan denk ik wel dat je je de komende zomer door komt. Heb je nog andere tips? Laat het weten hieronder in de reacties of op insta: @huisvanbelle.

Photo by Kaizen Nguyễn on Unsplash