Bijbellezen in je vakantie

Yess eindelijk is de vakantie aangebroken. Heerlijk chillen met je girls, zwoele zomeravonden, uitslapen, lekker eten, romances… ;), reizen!

Als je vakantie hebt kan het soms best lastig zijn om in je bijbel te lezen. Je bent minder in je dagelijkse structuur dan gewoonlijk omdat je niet in die structuur hoeft te zijn omdat je vakantie hebt. Of je hebt nu juist wel de tijd om de bijbel te lezen. Je hebt geen verplichtingen meer om te leren voor je toetsen en examens en je merkt juist nu dat je wel de ruimte hebt om bijbel te lezen.

Wat kan je doen?

Als je toch in je bijbel wilt lezen en met God bezig wil zijn in je vakantie en verdieping wilt, maar niet al te zware stof, zou je bijvoorbeeld iedere dag een stukje kunnen lezen uit een dagboekje. Zo begin je toch iedere dag goed met God. (Op onze insta vind je bijvoorbeeld elke dag een stukje, inclusief tekst en challenge!) Ook zijn er verschillende podcasts die je kunt luisteren, bijvoorbeeld van ‘Zij lacht’. Heerlijk tijdens die lange autorit of vliegreis en je hoeft je minder te focussen.

Voor de creatievelingen onder ons; bible journaling. Je kiest een mooie tekst uit de bijbel die je inspireert en die ga je uitwerken. Op jou manier, dit kan met stiften, washi tape, verf, handlettering, glitters.. you name it.

Andere leuke dingen: de vakantie bijbelgids van Ark mission, en de app ‘eerst dit’. Iedere dag krijg je via whatsapp een overdenking om naar te luisteren.

Voor het serieuze werk

Als je het serieus wil aanpakken en misschien nog nooit echt de bijbel hebt gelezen en er nu mee wil beginnen is het handig als je begint in het Nieuwe Testament. Begin met de evangeliën: Marcus, Johannes, Lucas, Mattheüs. Mattheüs laat zien hoe Jezus de vervulling is van de beloftes in het Oude Testament. Verder staan er veel toespraken in van Jezus (zoals de beroemde Bergrede). Marcus is kort en bondig en laat de impact van Jezus op zijn omgeving zien. Lucas schrijft vooral aan niet-joden en laat hun zien wie Jezus is. Johannes is heel meditatief en geeft veel van Jezus’ onderwijs weer. Er komen hele indrukwekkende gesprekken van Jezus met mensen in naar voren.

Daarna zou je bijvoorbeeld Paulus’ brief aan de Filippenzen en Galaten kunnen lezen.

Vergeet vooral niet om te ontspannen en te genieten van de vakantie. Vier wie je bent! Jij bent zo ontzettend leuk en mooi gemaakt. God geniet van wie jij bent en geniet als jij plezier maakt!

Hoe ben jij met je geloof bezig tijdens de vakantie?

Foto door Roos Paauwe Photography voor Belle