Dansend (aan)bidden

Heerlijk is het hé? Om lekker alles van je af te dansen. Helemaal nu je vanwege de maatregelen tegen het coronavirus vaak lang achter elkaar thuis bent. Maar wist je dat je ook kan dansen en tegelijk kan (aan)bidden?

Bidden

Zelf vind ik bidden of stille tijd met God hebben, niet altijd even makkelijk. We kunnen tegenwoordig ontzettend druk zijn met alle dagelijkse dingen: school, bijbaantje of sport. Maar hoe heerlijk is het dan om door muziek heen en dans toch met God bezig te kunnen zijn?

Dansen

Dansen kan heel vaak superfijn zijn om je hoofd op iets heel anders te zetten. Bijvoorbeeld na een lange schooldag. Wat ik vaak doe is als ik aan het studeren ben en het lukt even niet meer, dan zet ik muziek op en dan dans ik even alles van mij af. Vaak heb ik daarna de concentratie weer te pakken om verder te gaan met studeren.

Hoe?

Zet een liedje aan met een boodschap die je erg fijn vindt om aan God over te brengen of iets wat bij je gevoel past op dat moment. En laat je leiden door de muziek. Maak alle bewegingen als een beweging voor God. Richt je tot Hem en doe alles wat je doet voor Hem! Je kan alleen dansen, maar soms is het fijn om erbij te zingen. Het hoeft echt niet mooi te zijn of perfect hoe je danst. Het belangrijkste is dat jij het leuk vindt en dat je het tot eer van Hem doet!

Liedjes

Eigenlijk kan je elk liedje kiezen dat je maar wilt. Het gaat erom dat je wat je wilt bidden kan overbrengen tot Hem. Ik heb hieronder een paar liedjes staan waarvan ik het heerlijk vind om erop te dansen!

Aanbiddingsdans

Zelf zit ik op aanbiddingsdans bij muziekschool Elevate in Veenendaal. Hier dansen we vanuit Bijbelteksten. Elke week hebben we een ander thema. Dit thema passen we toe op de manier van dansen. De ene keer is dat vrolijk en vrij, de andere week weer ingetogen en verdrietig. Het is echt de enige plek waar mijn hoofd uit staat voor de dagelijkse dingen. Ik kan me daar (bijna) altijd volledig richten op God.